Rezumat:
- 1 Iată cele mai întâlnite greșeli de evitat în prepararea cafelei preparare a cafelei:
- 2 1. Evită boabele de cafea vechi
- 3 2. Curăță regulat echipamentele pentru prepararea cafelei
- 4 3. Utilizarea grindului greșit
- 5 4. Cumpărarea cafelei boabe
- 6 5. Ce apă trebuie să folosești?
- 7 6. Raport apă-cafea
- 8 7. Temperatura greșită a apei
- 9 8. Cumpărarea cafelei de calitate scăzută
- 10 9. Depozitarea boabelor de cafea
- 11 10. Filtrul greșit sau fără filtre
Pentru cei dintre noi care își iubesc cafeaua, parierea pe gustul perfect nu este altceva decât o experiență de învățare. Majoritatea oamenilor pe care îi cunoaștem adoră gustul proaspăt al cafelei pe care îl obțin acasă.
Cu toții avem preferințe ușor diferite atunci când vine vorba de prepararea cafelei.
Oricare ar fi plăcerea ta individuală, multor oameni le este greu să reproducă acel gust proaspăt în confortul propriilor case.
Iată cele mai întâlnite greșeli de evitat în prepararea cafelei preparare a cafelei:
1. Evită boabele de cafea vechi
În mod ideală ar trebui să cumperi și să utilizezi numai boabe de cafea proaspete. O regulă generală foarte bună este să cumperi doar suficiente boabe de cafea care să dureze până la 2 săptămâni.
Dacă dorești o cafea cu gust excelent, nu ar trebui să folosești niciodată boabe vechi. De îndată ce un pachet de boabe de cafea a fost deschis, acestea încep să-și piardă rapid aroma dacă nu sunt depozitate corect.
O bună utilizare a boabelor vechi este de a le folosi pentru a prepara o cafea rece.
2. Curăță regulat echipamentele pentru prepararea cafelei
Există multe modalități de a prepara cafea. Acestea includ mașini pentru capsule, mașini de cafea, mașini pentru boabe de cafea etc.
Toate metodele au un lucru în comun. Vor folosi unele piese sau echipamente. Este foarte important să le cureți în mod regulat. Cafeaua se servește cel mai bine atunci când este cât se poate de proaspătă.
În majoritatea cazurilor, acest lucru nu durează atât de mult, dar oamenii nu vor avea întotdeauna timp să o facă cât mai curând posibil. Aparatele de cafea au nevoie în special de o atenție suplimentară, deoarece au camere și țevi.
Apa, în special apa dură, poate acumula calcar, astfel încât acestea vor trebui să fie detartrate în mod regulat. Este mai bine să folosiți apă filtrată. Multe dintre mașinile de cafea au acum programe de curățare și detartrare integrate automat din acest motiv.
3. Utilizarea grindului greșit
Dintre toate sfaturile de preparare a cafelei, aceasta este cea mai mare greșeală pe care o fac mulți consumatori de cafea. Este că este nevoie de puțină practică și puține cunoștințe pentru a o face complet corectă.
Modul de măcinare a cafelei pentru o mașină de cafea cu filtru este foarte diferit de măcinarea utilizată la o mașină de espresso.
A greși acest lucru înseamnă că a ta cafea poate fi prea slabă, prea puternică, prea amară sau că fundul ceștii poate ajunge să fie umplut cu mici boabe prăfuite.
Măcinarea boabelor de cafea sună inițial complicat și poate fi, de asemenea, o experiență frustrantă pentru un începător. Este nevoie de puțină perseverență la început. Merită răbdarea și efortul, deși, odată ce stăpânești tehnica, poți duce calitatea cafelei la un nivel cu totul nou.
4. Cumpărarea cafelei boabe
Data viitoare când vrei neapărat să savurezi o cafea bună, însă timpul nu îți permite să dai o fugă până la magazin, alege una dintre numeroasele mărci care îți pun la dispoziție cafea boabe online, cum ar fi marca Kafune.
Dacă alegi cafeaua Kafune, serviciile și produsele pentru birouri și acasă îți vor sta la dispoziție oricând, la un click distanță, pentru a-ți oferi energie și poftă de viață în fiecare zi.
Deși pungile de cafea pre-măcinată sunt oarecum mai la îndemână, cumpărându-le beneficiezi de cafea proaspătă pentru foarte puțin timp de la deschiderea ambalajului.
De îndată ce deschizi pachetul, iar aerul intră în contact cu boabele de cafea, începe un proces de oxidare. Acest lucru începe să facă aroma boabelor să dispară și, dacă este lăsat suficient de mult, cafeaua ta va avea un gust amar.
Chiar dacă poate dura ceva mai mult, este întotdeauna cel mai bine să macini boabele de cafea proaspete chiar înainte de a-ți prepara cafeaua. Tot ce ai nevoie este o mașină de măcinat de bună calitate și câteva încercări de a obține măcinarea potrivită pentru mașina ta.
Un alt lucru demn de menționat este să te asiguri că achiziționezi tipul potrivit de cafea pre-măcinată pentru mașina ta. Unele sunt făcute pentru procesul de filtrare, iar altele sunt făcute pentru metoda de preparare a espresso-ului.
Acestea sunt măcinate la diferite grosimi și este important să citești ambalajul și să te asiguri că achiziționezi tipul potrivit.
5. Ce apă trebuie să folosești?
Este indicată apa filtrată în prepararea cafelei. Apa obișnuită de la robinet poate conține minerale care îți vor afecta gustul cafelei. Diferența este cu adevărat vizibilă și te încurajăm să o încerci. Calitatea apei diferă destul de mult.
În urma efectuării mai multor teste s-a constatat că utilizarea apei filtrate sau a apei de izvor îmbuteliate a făcut o mare diferență în gustul cafelei. De asemenea, majoritatea cafenelelor bune își filtrează și apa.
6. Raport apă-cafea
Una dintre cele mai mari probleme pe care le auzim este să știm câtă cafea să pună oamenii în mașinile lor.
Majoritatea producătorilor au acest lucru în manualul de instrucțiuni. Problema este că persoanele care cumpără aceste mașini citesc rar instrucțiunile.
Raportul cafea / apă este de o importanță vitală pentru a înțelege. Acesta este unul dintre factorii cheie care vor determina puterea cafelei.
Regula generală de aur aici este de 2 linguri de cafea pentru fiecare 170 grame de apă. Unii producători iau acest element foarte în serios și își cântăresc cafeaua.
Această zonă poate deveni complexă, dar este întotdeauna cel mai bine să respecți recomandările făcute de producătorul mașinii tale.
7. Temperatura greșită a apei
Mașina ta ar trebui să poată rezolva acest lucru pentru tine, dar pentru cei fără mașină, mulți oameni folosesc apă clocotită.
Temperatura perfectă pentru a prepara majoritatea boabelor de cafea este de 93 grade Celsius.
Deci, după cum poți vedea, este chiar înainte de punctul de fierbere. Fierberea apei calde va opări boabele de cafea și va lăsa un gust destul de amar. Deci, dacă utilizezi un ceainic pentru a prepara cafeaua, fierbe apa și lăs-o să stea câteva clipe înainte de a utiliza apa fierbinte.
În acest scop poate fi utilizat un termometru de bucătărie simplu.
8. Cumpărarea cafelei de calitate scăzută
Cafeaua este foarte asemănătoare cu vinul. Într-adevăr obții ceea ce plătești iar diferența în calitatea boabelor poate fi uriașă. Există o mulțime de cafele ieftine pe piață.
Îți recomandăm să arunci o privire în jur și să încerci cafeaua puțin mai scumpă. Îți recomandăm cu tărie să mergi la un magazin specializat în boabe de cafea, deși pot fi greu de găsit.
Astfel, aici îți poți alege boabele de cafea pe baza evaluărilor și experiențelor cumpărătorului. Îți recomandăm să eviți subsolul cu chilipiruri atunci când vine vorba de cumpărarea boabelor de cafea.
9. Depozitarea boabelor de cafea
Cu siguranță ai deschis un pachet de boabe de cafea și te-ai bucurat de cea mai minunată aromă. Ai folosit câteva boabe de cafea, apoi ai înfășurat pachetul și l-ai pus înapoi în dulap. Poți folosi chiar și autocolantul mic pentru a-ți menține sigiliile.
Majoritatea oamenilor fac acest lucru și asta este sincer o greșeală cu adevărat mare. Oxigenul și umezeala din aer sunt dușmanii cunoscuți ai boabelor de cafea și a zațului de cafea.
Ar trebui să utilizezi o cutie de cafea etanșă și apoi să o păstrați într-un loc răcoros și uscat, departe de aer și de lumină. Acolo unde este posibil, trebuie să eviți orice temperatură extremă, caldă sau rece.
10. Filtrul greșit sau fără filtre
Acum, după cum știți, există trei tipuri de filtre de cafea, care sunt cele din metal, stilul cu plasă sau cele din hârtie.
Filtrele care nu au fost curățate îți vor contamina cafeaua. Spălarea și curățarea filtrelor de metal și plasă după fiecare preparare este ceva ce ar trebui să faci, chiar dacă necesită timp în plus.
Filtrele de hârtie sunt dimensiuni diferite și ar trebui să le folosești întotdeauna pe cele recomandate de producătorul aparatului.