Web designul este o arta in adevaratul sens al cuvantului, deoarece numai un artist poate face un site functional si atragator, dintr-un patrat alb reprezentat de monitorul care nu transmite nici o imagine functionala. Un web design gresit sau nefunctional nu reprezinta neaparat un web design urat sau prost realizat din cauza lipsei de experienta, ci mai degraba unul care nu se potriveste in contextul site-ului si al domeniului despre care se discuta.
Pentru a evita realizarea unui website design care se incadreaza in categoria expusa anterior este necesar sa indeplinesti o serie de pasi pe care ii voi expune in cele ce urmeaza. In primul rand este necesar sa-ti faci un plan pe hartie inainte sa te apuci de munca propriu-zisa, iar pentru a-ti face acest plan trebuie sa-ti raspunzi intai la cateva intrebari: care este scopul tau cu acest site? Catre ce categorie de varsta este destinat el? Ce iti doresti de la vizitatorii pe care ii vei avea? In momentul in care gasesti un raspuns la aceste intrebari poti trece mai departe.
Al doilea lucru important se refera la continut, astfel ca trebuie sa-ti structurezi informatia in texte bine delimitate si eficiente care sa fie citite cu placere si interes de vizitatorii pe care ii avea. Oferind informatii multe intr-un singur text poate deveni obositor, dar daca dezbati o singura idee in sute de cuvinte s-ar putea sa devina plictisitor, deci cel mai bine este sa gasesti o balanta intre aceste doua elemente.
In final poti sa incepi sa lucrezi la designul efectiv al site-ului, iar odata ce ai si continutul terminat va fi o adevarata distractie sa-l inglobezi in tema si sa-l faci sa arate cat mai bine cu putinta. Acestea fiind zise sper ca te-am ajutat si ca iti vor fi folositoare in activititatea ta viitoare de web designer.