cazan-peleti-kepo-performante

Cazane pe peleți – inamicul creșterilor la prețurile de energie

10 minutes, 51 seconds Read

cazan-peleti-kepo-performanteAvând în vedere că situația economică foarte volatilă este un subiect de discuție zilnică de ceva vreme, am aruncat o privire asupra pieței imobiliare. Vremurile prezente sunt foarte provocatoare pentru cei care încep lucrări de construcții noi sau de renovare. Unde sistemele de încălzire-răcire-aerisire trebuie construite din zero sau eventual modernizate, renovate situația se agravează și mai mult.

Se poate spune că evenimentele globale de natura extrem de imprevizibilă, care au intrat acum în al treilea an consecutiv, au dat peste cap piețele mondiale și prețurile de pe piețele mondiale. Pornind de la exploatarea materiilor prime, prin transportatorii de mărfuri, până la comercianți, toți se confruntă cu același provocare zilnică. Majorarea continuă a prețurilor și toate acestea pentru a rămâne rentabile.

Și încă nici nu am ajuns la utilizatorul final. Până la urmă, cine este cel mai vulnerabil la toate acestea? Creșterile de prețuri la toate bunurile și serviciile ne afectează cel mai mult pe noi, utilizatorii finali. Gândiți-vă doar la creșterea constantă a prețurilor la combustibil și energie. Cât timp credeți că toate acestea au o bază reală? Și în ce moment începem să simțim că valoarea pe care trebuie să o plătim pentru anumite bunuri sau servicii este complet irațională?

Ceea ce încercăm să facem acum este să analizăm o alternativă care poate oferi soluție completă pentru încălzirea și producerea de apă caldă pentru clădiri rezidențiale sau comerciale, industriale.

Putem spune încet-încet că încălzirea cu lemnele este de domeniul trecutului. Nu numai pentru că exploatarea și achiziționarea combustibilului de bază necesară în acest scop devine foarte dificilă și costisitoare, dar apar și restricții privind utilizarea lemnului ca și combustibil. Guvernele Uniunii Europene și multe alte mari puteri mondiale își pun în comun toată expertiza și puterea politică pentru a încerca să limiteze impactul tot mai grav al emisiilor poluante în mediul înconjurător. Dacă la aceasta mai adăugăm și faptul că prețurile energiei electrice și ale gazelor naturale au crescut vertiginos, putem spune că trebuie neapărat să căutăm alternative în interesul sustenabilității.

Subiectul experimentului nostru de față este reprezentat de combustibilul din peleți de lemn și cazanele pe peleți. Însă mai întâi haideți să vedem despre ce fel de dispozitiv este vorba. Ce sunt de fapt cazanele pe peleți?

Cazanele pe peleți sunt dispozitive de încălzire care utilizează peleți din lemn. Cazanele pe peleți sunt utilizate în sistemele de încălzire centrală pentru a satisface aproape orice tip de cerere de căldură – sarcină de încălzire. Sistemele de încălzire centrală pe peleți sunt utilizate în case familiale, comerciale sau instituționale mai mari. Sistemele cu cazane pe peleți funcționează cel mai eficient la sarcină maximă și de obicei pot fi limitate la 30 % din sarcina lor maximă. Deoarece în general cazanele pe peleți au nevoie de mai mult timp pentru a se încălzi decât sistemele pe bază de petrol sau gaz, fazele scurte de ardere au un impact negativ asupra eficienței energetice. Pentru a îmbunătăți eficiența energetică și a reduce emisiile poluante cazanele pe peleți sunt de obicei combinate cu sisteme tampon, cum ar fi rezervoarele de apă izolate.

Vezi si:  Mobilakoncept.ro , mobila care ia forma imaginatiei tale

În cazul sistemelor de încălzire pe peleți, carburantul din peleți este livrat periodic și automat din depozitul de peleți sau din rezervorul de peleți (în cazul cazanelor compacte pe peleți sau al șemineelor pe peleți) în camera de ardere. Căldura rezultată din arderea peleților este utilizată pentru a încălzi agentul termic din cazanul pe peleți. Distribuția căldurii este aceeași ca și în cazul altor sisteme care utilizează apa pentru distribuirea căldurii. Spre deosebire de sistemele de încălzire cu petrol sau gaz, în sistemele de încălzire cu peleți este recomandat instalarea unui rezervor de apă caldă în sistemul de încălzire pentru a reduce pierderile de căldură.

Camera de ardere ale cazanelor pe peleți este alimentat automat cu combustibil. Tehnologia de control a sistemului ajustează treptat aportul de combustibil în funcție de puterea termică necesară. În funcție de sistem, peleții de lemn furnizați sunt aprinși automat de un arzător electric în focarul fix din camera de ardere. Sistemele de încălzire pe peleți utilizează diverse metode de încărcare și tehnici de ardere. Există metode de încărcare special dezvoltate pentru arderea peleților, cum ar fi arderea pe role, arderea inferioară, arderea laterală sau utilizarea unui sistem de grătar cu role. Modul în care combustibilul sub formă de peleți este încărcat și ars poate să varieze în diferite tehnologii. Pentru a crește eficiența și a reduce poluarea aerului, sistemele moderne de încălzire pe peleți controlează arderea prin intermediul unui senzor de temperatură sau de flacără, combinat cu o admisie continuă a aerului de ardere prin intermediul unui ventilator de admisie sau al unei sonde lambda. Gazele de ardere fierbinți sunt trimise în coșul de fum printr-un schimbător de căldură, care poate să fie cu curățarea manuală sau automată pe suprafețele postcombustiei.

Instalațiile pe peleți sunt disponibile în diferite game de putere. Cele mai multe sisteme disponibile în prezent sunt dotate cu sisteme de control al alimentării cu combustibil și cu aer de ardere, astfel încât pot funcționa la sarcină maximă sau la sarcină parțială. În prezent, cazanele pe peleți ating randamente de ardere de la 85 % până la 95 % la sarcină maximă (putere termică nominală) în regim termic. Cu câteva excepții, eficiența este redusă atunci când cazanul pe peleți funcționează la sarcină redusă. Eficiența de încălzire descrisă poate fi foarte diferită de eficiența reală de funcționare, astfel încât conceptul de funcționare joacă un rol important. Este util să se utilizeze o capacitate de stocare tampon suficient de mare. Peleții din lemn în general sunt depozitați în volum mare într-un container sau într-o zonă de depozitare și sunt livrați la arzător printr-un sistem de transport. Zona de depozitare trebuie să fie uscată, deoarece peleții reacționează higroscopic, sfărâmându-se atunci când sunt depozitați pe pereți umezi sau în condiții de umiditate ridicată.

Alternativele la camera de depozitare sunt rezervoarele prefabricate din material textil sau din tablă de oțel. Se pot folosi rezervoare subterane sau silozuri independente, dacă există suficient spațiu disponibil în clădire. În zonele cu umiditate ridicată, este important să folosiți un sistem de rezervoare etanșe pentru a asigura calitatea corespunzătoare combustibilului din peleți. Pentru transportul peleților de la depozitul de stocare la sala cazanelor se pot utiliza sisteme de suflare sau sisteme cu șnecuri. Alegerea depinde în principal de distanța dintre depozit și sala cazanelor. Pentru distanțe mai mari de doi metri sunt necesare de obicei transportoare cu șnecuri flexibile cu mai multe trepte. Sistemele suflante sunt mai flexibile iar distanțele de alimentare pot fi de până la 20 m. Descărcarea dintr-o cameră de depozitare sau dintr-un rezervor de peleți de obicei este servită de un fund de rezervor înclinat sau de un buncăr de descărcare.

Vezi si:  Cum sa fii un agent imobiliar de succes

Pentru a pune în practică teoria noastră, am analizat opțiunile disponibile la comercianții din țară. Într-o cercetare cuprinzătoare, au apărut de mai multe ori două mărci care ne-au atras atenția. Așa că ne-am concentrat mai mult asupra lor.

Mărcile în cauză sunt HeizTech și KEPO. Întrucât am văzut că ambele mărci sunt distribuite de o serie de comercianți mari și de succes atât la nivel național, cât și online, am considerat că merită să vă oferim mai multe informații despre acestea.

cazan-peleti-kepo-variante

Numele vorbește de la sine: cu dimensiuni de doar 0,53 și 0,80 metri pătrați, cazanele pe peleți HeizTech și KEPO se vor potrivi și în cea mai mică cameră de cazane sau de serviciu.

Cazanele HeizTech și KEPO se numără printre cele mai compacte cazane pe peleți de pe piață – la ceea ce dacă adăugăm și distanța maximă de la perete de 100 cm, le plasează din nou pe o poziție de top în clasamentul cazanelor care necesită puțin spațiu.

cazan-compact-pe-peleti-heiztech-stanga

Design minimalist, performanță maximalistă

Experiența de aproape 20 de ani a experților în tehnologia încălzirii cu peleți, a contribuit la dezvoltarea unei game inovatoare de modele. KEPO oferă cel mai înalt nivel de confort al unui sistem de încălzire cu peleți. Curățarea, îndepărtarea cenușii și aprinderea sunt complet automate, fiabile și extrem de silențioase.

Prin conectarea sistemului KEPO la internet, se facilitează utilizarea acestuia. Posibilitatea de a controla de la distanță oferă o eficiență și mai ridicată și permite o funcționare inteligentă a sistemului de încălzire pe peleți.

cazan-peleti-kepo-accesorii

La fel este un element esențial al lumii moderne conexiunea prin WiFi, cea ce este o opțiune care economisește timp pentru utilizator și ușurează viața de zi cu zi.

Prin intermediul modulului WiFi și al aplicației „4HEAT”, compatibilă cu Android și iOS, utilizatorul cazanului pe peleți KEPO poate corecta cu ușurință parametrii deja setați pe cazan.

Pe lângă pornirea și oprirea cazanului și afișarea stării curente a acestuia, acesta oferă și alte beneficii suplimentare:

  • Notificarea prin e-mail epuizarea peleților.
  • Schimbarea modului de funcționare a cazanului.
  • Setarea Chrono.
  • Pentru a corecta defecțiunea.
  • E-mail direct către serviciul de asistență tehnică pentru a completa service-ul.
  • Diagrama de funcționare a cazanului etc.

Generația nouă cu gama de putere între 4,50 și 55,20 de kW

Nu doar numele vorbește de la sine în cazul mărcii KEPO. Cu un design extrem de compact, este disponibil în variante de puteri 15, 20, 25, 35 și 55 de kW, ceea ce îl face potrivit pentru aproape orice locuință.

Vezi si:  Apartamente de lux in zone exclusiviste din Cluj-Napoca

Amplasarea inteligentă a tuturor racordurilor de intrare și ieșire permite cazanelor pe peleți HeizTech și KEPO să fie amplasate într-un colț sau la nivelul peretelui. În plus, dimensiunile moderate ale cazanelor permit ca acestea să fie transportate chiar și cu o dubă și apoi cu un echipament de ridicare manuală și în spații deosebit de înguste din clădiri.

Datorită standardelor de calitate înaltă, cazanele pe peleți HeizTech și KEPO pot atinge un randament de până la 92,8 %. Prin schimbătorul de căldură special dezvoltat, acestea pot funcționa cu temperaturi scăzute ale gazelor de ardere de până la 70 °C, ceea ce permite economii suplimentare la costurile de încălzire.

Construcție compactă

Fiind printre cele mai compacte cazane pe peleți de pe piață, HeizTech și KEPO se remarcă prin opțiunile de poziționare de perete sau de colț. În plus, cazanele inovatoare KEPO sunt disponibile și cu rezervor separat de 225 de kg de peleți, cu încărcare manuală. Prin această soluție se simplifică proiectarea camerei cazanului și se creează spațiu în clădire, în plus, se prelungește și durata de funcționare a cazanului cu o singură încărcătură cu peleți.

Instalare simplă

Instalarea simplă a cazanelor pe peleți HeizTech și KEPO se răsplătește în multe feluri. Dimensiunea compactă elimină necesitatea de a desface frecvent, iar racordurile dispuse inteligent și flexibile simplifică instalarea sistemului.

Economic și performant

Tehnologia eficientă de control al arderii, care constă într-un arzător cu mai multe segmente, un control al tirajului de gaze și un senzor al camerei de ardere, asigură emisii scăzute, o eficiență ridicată și constantă și o adaptare optimă a puterii de încălzire la cerințele clădirii.

Cazanele pe peleți HeizTech și KEPO sunt echipate cu un afișaj cu ecran tactil și cu o grafică auto-explicativă pentru operare cât mai intuitivă. Scrumiera de confort este optimizată pentru intervale lungi de golire și utilizare ușoară.

Sperăm că aceste două mărci excelente vi s-au părut atrăgătoare. După cum ați citit, sunt bine gândite atât din punct de vedere tehnologic cât și din punct de vedere al designului și chiar și mai bine fabricate. În ceea ce privește raportul calitate-preț și soluțiile tehnologice, putem spune că în general obținem rezultate foarte bune de la HeizTech și KEPO. Analizând ofertele disponibile pe piață și eventual consultându-vă cu instalatorul dumneavoastră, veți constata că ambele cazane pe peleți pot reprezenta alternative excelente pentru dumneavoastră.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.