abces dentar

Ce Se Poate Face În Caz De Abces Dentar?

3 minutes, 30 seconds Read

abces dentarÎn general, majoritatea afecțiunilor care apar la nivel dentar sau gingival, nu pot fi tratate acasă. De aceea, vizita la un medic stomatolog este absolut necesară. Una dintre cele mai frecvente afecțiuni apărute este abcesul dentar.

Dacă nu știi ce să faci când te afli în această situație, noi îți vom oferi mai jos detalii despre modul cum e recomandat să reacționezi la apariția unui abces dentar și care sunt cele mai benefice acțiuni pe care le poți face.

Pentru a cunoaște procesul este necesar, în prima fază, să cunoști detalii despre ceea ce înseamnă un abces dentar. Acesta reprezintă o infecție ce apare la nivelul dinților sau la nivelul gingiilor, format dintr-o pungă de puroi și care se poate genera din cauze precum: igiena orală necorespunzătoare, consumul redus de apă, consumul exagerat de zaharuri și acid, netratarea la timp a unor carii, etc.

Care sunt simptomele unui abces dentar?

Pentru că abcesul dentar este o infecție, acesta se va manifesta asemănător oricărei alte infecții care apare în organismul uman. Cele mai frecvente simptome pe care ar trebui să le recunoști sunt:

  • În zona afectată se simte o ușoară durere ce se poate intensifica odată cu trecerea timpului și netratarea abcesului;
  • Zona afectată se înroșește;
  • Dificultăți în procesul de masticație sau la înghițire;
  • Respirație urât mirositoare;
  • Sensibilitate dentară;
  • Apariția unui gust neplăcut la nivelul cavitații bucale;
  • Dureri de dinți;
  • Dureri de cap;
  • Febra, în cazurile mai avansate din punct de vedere al gravității.

Ce trebuie să faci la apariția unui abces dentar?

Abcesul dentar, din cauza rapidității cu care avansează ca și gravitate și simptomatologie, este considerat o urgență stomatologică. De aceea, primul lucru pe care îl ai de făcut este să mergi de urgență la unul dintre medicii stomatologi din Galați. Prima acțiune care se va întâmpla odată ajuns la dentist este controlul. Printr-o simplă consultație, medicul va putea observa în ce stadiu de evoluție se află abcesul dentar. Bineînțeles, înainte de controlul propriu-zis, va avea loc o discuție între dumneavoastră și medic în care va trebui să dați răspunsuri în legătură cu simptomatologia pe care ați prezentat-o de la apariția abcesului.

Vezi si:  Beneficiile celulelor stem din dinti

După control, medicul stomatolog va putea lua o hotărâre în ceea ce privește tratarea abcesului, prin ce modalitate, mai exact. Dacă este într-o fază incipientă, afecțiunea poate fi tratată doar cu medicamentația corespunzătoare. Însă în caz contrar, medicul va decide ce variantă de tratament este necesară. Aceste tratamente pot fi:

  • Incizia abcesului și drenarea acestuia. Prin intervenția respectivă, punga cu puroi va fi tăiată și infecția va fi eliminată în mod natural. După aceasta, toată cavitatea bucală va fi dezinfectată de către medic.
  • Tratamentul de canal poate fi un alt tip de intervenție în cazul unui abces, prin care nu numai că este eliminată infecția precum în cazul inciziei, dar apoi camera pulpara și canalele radiculare ale dintelui sunt umplute și sigilate. Prin această intervenție este salvat și dintele și la recomandarea dentistului, o coroană poate fi aplicată pe dinte, pentru a-l face mai puternic.
  • În cele mai avansate cazuri, când infecția deja este răspândită mai mult, se recomandă extracția dintelui, întrucât acesta este afectat și chiar dacă abcesul este eliminat, dacă extracția nu este realizată, infecția poate reapărea din cauza dintelui.

În concluzie, cel mai important lucru pe care dumneavoastră îl aveți de făcut, este să ajungeți de urgență la cabinetul stomatologic, pentru ca situația să fie evaluată corespunzător de către un medic specialist și pentru a stabili care este cea mai potrivită metodă de vindecare pentru dumneavoastră.

Dacă simți că organismul tău prezintă simptomele unui abces dentar, fă chiar acum o programare la o clinică stomatologie, cum ar fi Chiromax Galați. Medicii noștri specialiști sunt gata să îți ofere cel mai bun tratament!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.