Fără doar și poate unul dintre cele mai importante electronice din casa noastră, televizorul este, unul dintre cele cu care interacționăm cel mai des și putem fi siguri că este aparatul pe care îl privim cel mai mult. Din acest motiv, ne dorim ca imaginea difuzată să se alinieze standardelor Ultra HD sau 4K pentru a face din privitul la televizor e experiență cât mai satisfăcătoare. Mai mult, gama de televizoare disponibile pe piață este atât de variată și din ce în ce mai avansată, încât devine copleșitor de la un anumit punct să mai faci distincția între produse și să alegi ce ți s-ar potrvi cel mai bine. Bineînțeles, în ecuație intervine și prețul produsului, iar vestea bună pentru tine este că poți găsi televizoare ieftine care să își facă treaba la fel de bine ca unul cu un preț mai piperat.
În primul rând, nu poți cumpăra un televizor fără să îți stabilești bugetul în care vrei să te încadrezi. Cu toate acestea, ai face bine să nu îl reduci la o sumă care să nu îți ofere opțiuni de calitate pentru că probabil nu vei fi tocmai mulțumit cu investiția și va trebui să schimbi noul televizor mai curând decât ți-ai fi dorit. De altfel, prețurile televizoarelor ieftine încep de la 500 RON și cresc exponential până la sume exorbitante. Secretul alegerii ideale este să îți cunoști nevoile și să te infomezi în prealabil în momentul achiziționării.
Totuși, trebuie să știi că prețul unui televizor este relaționat direct cu gama din care face parte și cu tehnologiile integrate. Astfel, modelele ce dispun de o tehnologie ceva mai veche for fi în mod automat televizoare ieftine, dar acest lucru nu înseamnă că nu sunt produse bune. Un cost redus vor avea și modelele noi fără funcții suplimentare, astfel că le poți integra în lista de televizoare ieftine și bune dacă nu îți dorești opțiuni sofisticate. Orientativ, putem spune că un televizor mai vechi, cu funcții Smart și 3D este cam la același preț cu un televizor de ultimă generație, dar fără funcții suplimentare. Alegerea ideală o vei face conform informațiilor și caracteristicilor aparatului, dar și a scopurilor în care vrei să îl utilizezi.
De foarte multe ori apare întrebarea, dacă trebuie să alegi din categoria televizoarelor ieftine, dacă e de preferat un televizor cu o diagonală mai mare și fără 3D și fără funcții Smart sau un televizor mai mic, dar cu funcțiile Smart și 3D? Recomandarea realistă ar fi ca aparatul pe care îl alegi, fie că ne referim la televizoare ieftine sau scumpe, să se adapteze în mod potrivit dimensiunilor încăperii în care urmează a fi montat, iar funcțiile extra și alte detalii să se claseze pe plan secund. Alege intelligent și cu folos pentru tine!