Sunt cunoscute sub numele de bratara fitness, fitness trackers sau asistenti sportivi si le vedem adesea la incheietura celor care merg in mod frecvent la sala de sport, la incheietura inotatorilor, pasionatilor de jogging sau a persoanelor care vor sa isi masoare performantele. Insa ce este o bratara fitness, care este utilitatea sa, si, cel mai important, cum o putem alege pe cea potrivita?
Chiar daca exista deja numeroase variante pe piata, toate bratarile conectate sunt niste aparate mici care se conecteaza la o aplicatie dedicata de pe smartphone sau tableta via Bluetooth. Este destinata masurarii activitatii fizice si poseda in general funtii avansate in acest sens.
Cum alegem bratara fitness potrivita?
In functie de OS-ul smartphone-ului tau. Bratarile fitness nu sunt compatibile cu orice smartphone. iOS de la Apple sau Android, va trebui sa verifici inainte daca bratara dorita este compatibila cu smartphone-ul pe care il detii.
Care sunt functiile propuse? Pe langa faptul ca poate indica ora, bratara fitness beneficiaza de o multime de tehnologii interesante – accelerometru (numarator de pasi), altimetru, giroscop dar si o multime de functii pentru sport, urmarirea somnului, notificari si mesaje. In general, cu cat lista functiilor este mai lunga cu atat si pretul este mai mare.
Ce sport practici? Unele bratari sunt dotate cu tehnologii care le permite urmarirea unui numar mare de sporturi diferite mergand de la jogging, ciclism, fitness, tenis, drumetii, fotbal sau chiar mai multe. Nu toate bratarile fitness sunt potrivite pentru practicarea unui sport nautic, trebuie sa verifici si acest aspect inainte.
Autonomia. Bratara fitness beneficiaza de o autonomie de cateva zile minim insa aceasta durata se poate prelungi in functie de model, in functie de utilizare si de tipul bateriei. La unele bratari fitness autonomia se numara in luni insa acestea nu sunt momentan atat de numeroase pe piata.