Cum se curata saltelele cu memorie?

1 minute, 40 seconds Read

Chiar daca se spune despre cele mai multe saltele cu memorie ca nu au nevoie de a fi curatate tocmai din cauza naturii lor, ele au nevoie de curatare. Stim deja despre saltelele memory foam ca nu permit depozitarea prafului inauntrul lor si nici nu absorb transpiratia produsa de catre corpuri.

Procesul de curatare al saltelelor memory foam e oarecum similar cu cel al saltelelor clasice. Ele se aspira in prima faza pe toate partile (indiferent de marime, deci indiferent ca vorbim de saltele memory 140 x 200 cm sau de saltele single), dupa care se curata eventualele pete. In principiu, e nevoie de o aspirare completa pentru ca, in ciuda viscoelasticului de la baza celor mai multe saltele cu memorie, se prea poate ca micro-bucati de piele moarta sa intre printre orificiile textile ale vesmantului saltelei si sa inceapa sa putrezeasca acolo. Acelasi lucru se poate intampla si cu bucatile de mancare, de unde si recomandarea ca ele sa fie aspirate corespunzator.

Dupa aspirare, saltelele se spala cu un detergent usor si numai la suprafata, astfel ca eventualele pete de la suprafata sa dispara. De regula, fie se folosesc detergenti speciali pentru tesaturi sensibile, fie se foloseste detergent lichid puternic, dizolvat in apa. Se aplica in miscari rotative, in prima faza pe petele existente, dupa care pe toata suprafata saltelei. Sigur, se prea poate sa nu fie nevoie efectiva de a spala toata salteaua, insa agentul de curatare elimina si eventualii microbi, plus ca ofera un miros de proaspat foarte placut.

Uscarea saltelelor memory foam

Vezi si:  Cauţi momente de relaxare totală? Încearcă un fotoliu cu masaj!

Uscarea saltelelor se face numai in conditiile in care s-a varsat prea mult lichid pe oricare dintre suprafetele lor. In cazul in care nu este posibila scoaterea lor la soare (multe saltele cu memorie au o greutate considerabila, deci nu pot fi manevrate de o singura persoana), se recomanda presararea zonei ude cu bicarbonat de sodiu. Acesta va atrage umezeala din zona si nu va distruge tesatura (datorita caracterului sau bazic), plus ca poate fi indepartat cu usurinta cu o simpla laveta.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.