Cum te poate ajuta o firma de inmatriculari auto – pas cu pas

Dat fiind faptul ca procesul de inmatriculare a unei masini noi sau second hand este tot mai anevoios, tot mai multi dintre noi apelam la firmele de inmatriculari auto. Ca sa va faceti o idee de ansamblu a ceea ce semnifica contractarea unei firme de inmatriculari auto, este de ajuns sa luati la cunostinta faptul ca pasii de inmatriculare sunt aceeasi doar ca perioada de parcurgere este una mult mai scurta, deci timpul pierdut la institutiile statului pentru avize si semnaturi este mult mai scazut.

Bucurestiul este orasul cu cele mai multe firme de inmatriculari auto, zeci de institutii private oferindu-si serviciile tuturor proprietarilor de automobile noi sau second hand. Conform informatiilor regasite pe un site de specialitate, se parcurg numai putin de sase etape in vederea unei inmatriculari.

1. Intr-o prima faza este necesar un drum la RAR, punctele de lucru din Voluntari si de pe Calea Grivitei asigurand parcurgerea urmatoarelor proceduri: omologarea individuala, indentificarea si autentificarea autovehiculelor achizitionate din strainatate sau a celor achizitionate din tara dar care necesita un transfer de proprietate si inspectia tehnica periodica.

2. Prezenta la Directia de Impozite si Taxe Locale este obligatorie, firmele de inmatriculari auto oferindu-va consultanta sau chiar reprezentarea dvs in vederea inscrierii autovehiculului. Conform legislatiei in vigoare, este necesara prezenta la DITL in termen de 30 de zile de la cumpararea unui autovehicul, perioada in care trebuie semnata o conventie in privinta impozitarii.

3. In etapa urmatoare se solicita depunerea dosarului la Administratia Financiara din sectorul in care locuiti, in urma lui obtinandu-se decizia in privinta timbrului de mediu daca acesta a fost platit sau adeverinta care sa ateste plata acestuia si nerestituirea sumei aferente. Suma declarata in dosar trebuie achitata la Administratia Financiara sau la Trezorerie.

Vezi si:  Tot ce trebuie să știi despre asigurarea RCA în 2018

4. Firma de inmatriculari auto va garanteaza posibilitatea achitarii mult mai facile a taxelor de inmatriculare. In acest sens, se plateste la CEC sau Posta Romana taxa privind certificatul de inmatriculare in valoare de 37 de lei precum si o taxa de 60 de lei care constituie taxa de inmatriculare propriu-zisa.

5. Inainte de a definitiva procesul de inmatriculare, este necesar ca proprietarul autovehiculului sa semneze o polita de asigurare RCA. Conform legislatiei aflate in vigoare, polita trebuie incheiata pe numele proprietarului si are nevoie de o valabilitate minima de 6 luni.

6. Odata ce toate documentele au fost obtinute, se poate inainta dosarul catre Serviciul de Inmatriculari. Durata medie de analiza a dosarului este de sapte zile insa, de cele mai multe ori, procesul de inmatriculare este finalizat in 72 de ore, perioada dupa care se elibereaza certificatul de inmatriculare si primele numere ale masinii.

Dupa cum puteti observa, numarul actelor privind inmatricularea auto este unul cat se poate de mare iar perioada de obtinere a lor se poate prelungi destul de mult. In acest sens, majoritatea celor care doresc o inmatriculare a propriului autovehicul opteaza pentru firmele de specialitate, durata medie de finalizare a dosarului fiind una mult mai scurta in timp ce stresul si desele drumuri la Fisc sau RAR sunt evitate cu eleganta.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.