Ghid turistic: ce vizitam in Brasov si in imprejurimi?

author
2 minutes, 27 seconds Read

Brasov este un oras cu o importanta turistica deosebita pentru Romania, aceasta este una dintre cele mai vizitate localitati montane din tara. Unul dintre aspectele importante ale zonelor montane este ca pot fi vizitate in orice perioada a anului.

Orasul Brasov este recunoscut pentru petrecerile sale de Halloween, fiind organizate diverse evenimente, cel mai important dintre acestea fiind cel care se face la Castelul Bran, in fiecare an, pe 27 octombrie, intre orele 20.00 si 01.00. La acest eveniment va va fi oferit un tur al castelului si vor fi prezente multe caractere deghizate, printre care si Dracula.

Castelul Bran este o constructie splendida – aflata la 30 de km de Brasov, ce dateaza inca din secolul al XIV-lea. Aceasta cetate, care a fost initial o baza militara, a suferit de-a lungul anilor multe schimbari, acestea conturand constructia deosebita pe care o putem admira in ziua de azi.

Un alt obiectiv turistic care, de data aceasta, se afla in interiorul orasului Brasov si reprezinta un adevarat simbol al acestuia, este Biserica Neagra. Aceasta cladire a fost construita in secolul al XIV-lea, la fel ca si in cazul Castelului Bran. Numele de Biserica Neagra a fost dat din cauza unui incendiu ce a avut loc in 1689, cand aceasta a fost distrusa aproape in intregime. Biserica Neagra reprezinta una dintre cele mai impresionante constructii gothice din tara.

Fișier:Brasov black church winter 2006-03-08.jpgUn obiectiv turistic din Brasov, cu o mare importanta istorica, de care multa lume nu a auzit, este Bastionul Ferarilor. Bastionul Ferarilor este o cladire reprezentativa a arhitecturii medievale, acesta fiind construit, initial, in 1526. Dupa o inundatie ce a avut loc in anul 1526, au inceput lucrarile de restaurare a acestei constructii, forma din ziua de astazi fiind oferita inca din anul 1668.

Cetatea Codlea este una dintre cele mai vechi cetati din tara, ea aflandu-se intre Brasov si Sibiu. Aceasta dateaza inca din secolul al 13-lea, cetatea reprezentand o asezare a sasilor din Tara Barsei. Cetatea Godlea a devenit, in timp, un targ, destul de important pentru aceasta zona, aflandu-se pe drumul principal ce leaga Brasovul de Sibiu.

Poarta Schei este o constructie ridicata intre anii 1827 si 1828, pentru a putea face o legatura intre 2 parti ale Scheii Brasovului. Constructia este reprezentativa pentru stilul arhitectural neoclasic, acesta fiind dominant in acel secol. Forma constructiei este in arc de triumf, poarta avand 3 intrari, dintre care una principala si doua secundare.

Daca va aflati in Brasov, nu este foarte greu sa gasiti un loc de cazare, orasul fiind destul de plin cu hoteluri, pensiuni, hosteluri, cabane si zone de camping. Preturile la pensiunile de 3 stele oscileaza intre 40 si 60 de euro pe zi, pentru doua persoane, iar cele de 2 stele intre 30 si 50 de euro. Pretul pentru o zi de cazare, la hoteluri de 3 stele, este intre 50 si 70 de euro pe zi. Daca, totusi, nu dispuneti de foarte multi bani pentru vacanta dumneavoastra, puteti oricand apela la un hostel, o cabana sau o zona de camping, acestea nedepasind pretul de 50 ron pe zi, pentru o persoana.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.