Rezumat:
Ofera-i angajatului tau un bon de vacanta cadou
Pentru ca este perioada vacantelor, iar majoritatea salariatilor isi petrec zilele de concediu, fie la mare, la munte sau chiar in strainatate, patronii companiilor sunt atrasi sa ii motiveze pentru efortul depun de-a lungul anului prin acordarea unui bon de vacanta, un adevarat beneficiu de care se pot bucura romanii de zilele libere, prin cresterea bugetului alocat acestui scop.
In urma modifcarilor legislative in vigoare din iulie 2015, acestea sunt deductibile fiscal si scutite patronale si salariale in limita a 7500 ron anual, aferenta fiecarui angajat ce dispune de un contract individual de munca, care reprezinta contravaloarea a 6 salarii minime brute pe tara, iar impozitul pe venit se aplica la fiecare angajat, ca in cazul oricarui forma de spor salarial. Angajatul poate primi voucherul pe suport de hartie sau in format electronic, urmand sa il foloseasca direct la hotelurile clasificate de Autoritatea Nationala pentru Turism sau la agentiile de turism.
Castig suplimentar pentru industria turistica autohtona
Acordarea acestor bonuri ar putea aduce, conform estimarilor vicepresedintelui ANT, “ o infuzie de cel putin 400 de milioane de euro in industria turistica autohtona”, in articolul “Cine va primi tichete de vacanta si unde se pot folosi” din 7 iulie 2015 in ziarul Romania Libera, bani care vor ramane in Romania. De asemenea, pe langa refacerea fortei de munca, bonurile de vacanta vor stimula majorarea veniturilor angajatilor, fara a fi acordate sume in plus la salariu.
Solutie eficienta pentru conducerile firmelor
Daca pentru salariati, acestea constituie un bonus demn de luat in seama, pot petrece timp liber alaturi de cei dragi, fara a avea grija ca nu se incadreaza in buget, pentru patroni, ele sunt foarte usor de implementat, beneficiaza de deductibilitate si scutire fiscala, ca in cazul celorlalte produse care sunt distribuite angajatilor, si ofera cele mai bune servicii pentru o gestiune simpla si rapida.
Unde pot fi utilizate?
Putem apela la folosirea bonului de vacanta pentru achizitionarea de servicii turistice pe intreg teritoriul Romaniei, pentru a plati cazarea, mesele, transportul, sau tratamentele din statiunile balneare, in cadrul hotelurilor, pensiunilor sau unitatilor de tratament balnear autorizate, iar pachetul turistic va contine, in mod obligatoriu, servicii de cazare, potrivit legislatiei in vigoare pentru asemenea produse. Prin urmare, este indicat pentru angajatori sa apeleaze la contractarea si distribuirea catre propriul personal a unor asemenea bonuri, care, cu siguranta, ii vor multumi si determina sa lucreze cu mai mare eficacitate.