pexels-andrea-piacquadio-864989

Opt lucruri pe care trebuie să le știi despre augmentarea mamară

3 minutes, 49 seconds Read

pexels-andrea-piacquadio-864989

Dacă ai nevoie de o schimbare de ordin estetic pentru a te simți mai încrezătoare, astăzi beneficiezi de o mulțime de opțiuni prin care să îți modelezi corpul așa cum îți dorești. Deși decizia finală depinde de tine, noi te vom ajuta să identifici cele mai potrivite soluții de augmentare mamară în funcție de corpul tău și de rezultatele dorite.

Dacă ai luat în considerare implanturile mamare, iată 8 lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a programa operația.

  1. Există 2 tipuri de implanturi – rotunde și anatomice

Implanturile rotunde pot fi netede sau texturate și te pot ajuta să obții un rezultat foarte natural.

Implanturile anatomice sunt conturate pentru a încerca să imite aspectul unei forme naturale de sân. Au un volum mai mare spre partea de jos, încercând să ofere un rezultat cât mai natural.

Chirurgul tău va revizui aceste opțiuni împreună cu tine pentru a te ajuta să decizi ce implant este cel mai potrivit pentru tine.

  1. Dimensiunea implanturilor pe care ți le dorești

Mărimea implanturilor ar trebui să fie determinată de caracteristicile corpului fiecărei paciente, de țesutul mamar disponibil și de sfaturile chirurgului. Mărimea implanturilor alese pentru tine este în mare parte o chestiune de preferință personală, precum și ceea ce este adecvat pe baza evaluării determinate de către chirurg în timpul consultației pre-operatorii.

Este posibil să ai în vedere dimensiunea cupei sutienului pe care dorești să o atingi, ceea ce este util în planificarea operației tale, dar implanturile vor fi măsurate în ml, deoarece dimensiunile cupelor variază în funcție de producătorii de sutiene. Poți încerca diferite „dimensiuni” de sutien pentru a vedea cum poți arăta cu diferite opțiuni de implant. Ai putea încerca, de asemenea, să optezi pentru o proiectare 3D a rezultatelor, unde pot fi simulate diferite implanturi pentru a le putea vizualiza.

  1. Cum se efectuează operația chirurgicală?

Se face o mică incizie sub fiecare sân, apoi implanturile sunt introduse într-un buzunar fie direct în spatele țesutului mamar, peste mușchiul pectoral, fie direct sub mușchiul pectoral. Plasarea depinde de tipul de implanturi utilizate, de mărimea implanturilor și de preferința chirurgului tău pentru cele mai bune rezultate. După poziționarea implanturilor, inciziile sunt închise cu suturi.

  1. Cât timp va dura recuperarea?

În majoritatea cazurilor, poți relua activitățile zilnice în termen de 48 de ore, cu unele limitări. Va trebui să porți un bandaj elastic în primele 48 de ore, apoi va fi necesar purtarea unui sutien sport pentru a-ți susține sânii și a reduce la minimum inflamațiile. Medicul tău va decide când poți începe să porți un sutien normal. În timpul operației, personalul chirurgical va aplica benzi de-a lungul liniei de incizie. Benzile sunt de obicei îndepărtate la 2 săptămâni după operație și apoi sunt plasate benzi noi. Vei păstra aceste benzi pentru următoarele 4 săptămâni. Majoritatea suturilor tale vor fi interne și se vor dizolva în primele câteva luni. Poți relua toate activitățile normale în șase săptămâni.

  1. Ce trebuie să iei în calcul după operație?

Va trebui să porți un sutien sport sau sutien de susținere după îndepărtarea bandajelor. În afară de asta, poți purta orice alegi, atâta timp cât nu este prea strâns pe zona toracelui. Probabil că te vei simți cel mai bine în topuri confortabile, mai largi, până când disconfortul cauzat de operație va dispărea.

  1. Alăptarea după operație

Studiile arată că alăptarea după intervenția chirurgicală a implantului mamar este sigură atât pentru mamă cât și pentru bebeluș.

  1. Efectele secundare și riscurile

Există riscuri la toate intervențiile chirurgicale, dar operația de mărire a sânilor a demonstrat rezultate pozitive de zeci de ani.

Vezi si:  Sarcina pe saptamani. Sfaturi utile.

Efectele secundare și riscurile posibile includ: riscuri asociate cu anestezia, infecţii, scurgerea sau ruperea implantului, contractură capsulară (formarea țesutului cicatricial în jurul implantului), apariția anumitor riduri sau vergeturi, modificări ale senzației mamelonare sau ale sânilor.

  1. Implanturile mamare și asigurarea

Majoritatea planurilor de asigurare nu acoperă costul implanturilor mamare decât dacă fac parte din operația de reconstrucție a sânilor pentru cancerul de sân. Consultă compania de asigurări pentru a afla dacă acestea acoperă această procedură.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.