O locuinta inseamna caldura, inseamna acasa. Aici trebuie sa fim inconjurati de lucruri dragi, de o amenajare placuta, calda, care sa ne ajute sa ne relaxam si sa ne incarcam bateriile. Intotdeauna, o locuinta cu deschideri exterioare – ferestre – largi, a creat impresia de spatiu primitor si, de aceea, ferestrele si perdelele folosite, sunt extrem de importante in amenajarea unei locuinte. La decorul unei locuinte, contribuie intr-un mod sigur, si perdelele. Mai exact, o perdea potrivita poate destinde atmosfera dintr-o locuinta, o poate infrumuseta, ii poate crea imaginea dorita de proprietarii ei.
Pe langa faptul ca perdelele „imbraca” interiorul unei case, acestea au si rolul de a ascunde defectele ei. Mai exact, cu ajutorul unei perdele poti ascunde un toc de geam mai vechi, o fereastra stramba, un perete cu crapaturi. De asemenea, poti oferi mai multa lumina si mai multa veselie unui living destul de sobru, poti oferi intimitate unui dormitor cu ferestre mari sau poti crea un decor cald intr-o bucatarioara sau intr-o baie. Important este sa alegi perdeaua potrivita, pentru locul potrivit.
Va oferim si noi cateva trucuri in alegerea perdelelor potrivite:
- Perdelele trebuie sa completeze decorul casei tale. Poti folosi nuante calde, nuante tari, tesaturi variate, modele diferite. O perdea trebuie sa contribuie la unitatea locuintei tale.
- Daca incaperea in care doresti sa pui o perdea noua este mica si intunecata, opteaza pentru o perdea dintr-o tesatura fina, intr-o nuanta calda, placuta. Poti pozitiona perdeaua din tavan si pana in podea.
- In camerele mari, luminoase, perdelele pot fi mai inchise la culoare, din tesaturi mai groase. De asemenea, aici se preteaza si modelele cu flori, bogate.
- In cazul in care vrei sa spargi monotonia unei camere cu ajutorul perdelei, si daca spatiul iti permite, poti cauta o perdea cu un model dinamic, o perdea vesele, in tonuri tari. De exemplu, pentru un living decorat si zugravit in nuante calde precum bejul si albul, o perdea visinie, rosie, elegata, sigur va oferi viata incaperii in cauza. Sa nu mai vorbim de efectul pe care amejarea il va avea daca adaugam si un covor negru sau gri in mijlocul camerei.
- Pentru camerele micute, cele din apartamentele de bloc, poti merge pe o linie simpla in privinta perdelelor. Perdelele subtiri, din voal, in anunte precum oranjul, galbenul pai, poate un verde deschis, fac minuni intr-un dormitor de bloc.
- In camerele de copii, perdelele trebuie musai sa faca parte din decorul de poveste. Daca incaperea apartine unei domnisoare, poti opta pentru o perdea roz, cu desene specifice varstei. Baietii adora perdelele cu masinute, albastre sau verzi.
La o imagine eleganta contribuie, de asemenea, si draperiile, care vin, intotdeauna, in completarea perdelelor. Acestea trebuie sa faca parte din aceeasi nuanta cromatica cu perdeaua. Mai exact, o perdea bej sau galbena, poate avea o draperie in nuante de cafea cu lapte. O nuanta de roz se potriveste cu un visiniu placut etc. Dvs. decideti de ce tip de perdea si de ce model aveti nevoie pentru a va infrumuseta locuinta si pentru a-i oferi o imagine unitara.