Multi pacienti prefera sa apeleze la medici cu multa experienta profesionala, crezand ca astfel pot beneficia de cea mai buna consultanta si ingrijire medicala. Insa cum lumea evolueaza constant, nu toti medicii in varsta reusesc sa tina pasul cu noile descoperiri. Afla ce sfaturi invechite poti ignora, atunci cand le primesti de la un specialist.
Juramantul depus de medici este sa vindece trupul si sa ajute oamenii sa isi mentina starea de sanatate, insa chiar si acesti profesionisti sunt oameni, cu un timp limitat si coplesiti de responsabilitati. Prin urmare, unele dintre recomandarile emise de medici pot fi invechite si, uneori, potential periculoase. Iata cateva dintre ele!
Sfaturi invechite medici: spalatul pe dinti dupa fiecare masa
Numerosi medici dentisti continua sa recomande pacientilor sa se spele pe dinti imediat dupa ce mananca, cat mai curand posibil, pentru indepartarea placii dentare. Cercetatorii au descoperit, insa, ca este mai bine sa astepti 30 de minute pentru a-ti curata dantura cu pasta de dinti, intrucat ai putea face mai mult rau dintilor cand ii periezi cu acidul din unele alimente si bauturi (citrice, otet sau bauturi carbogazoase).
Sfaturi invechite medici: dezinfectarea ranilor cu apa oxigenata
O buna parte din medici spun ca dezinfectarea ranilor trebuie sa fie facuta cu apa oxigenata sau alcool sanitar, astfel incat sa fie distruse bacteriile care cauzeaza infectii. Noile recomandari medicale recomanda mai degraba curatarea plagilor cu apa si sapun, deoarece perodixul de hidrogen si spirtul incetinesc procesul de vindecare, afectand celulele sanatoase care ajuta la repararea tesutului.
Sfaturi invechite medici: mentinerea spatelui perfect drept
Daca multi medici obisnuiesc sa lanseze indemnul „stati cu spatele drept” cand va asezati in sezut, pentru evitarea durerilor de spate, acum cercetatorii canadieni contrazic eficienta acestei posturi. Dupa ce au efectuat o serie de RMN-uri unor pacienti voluntari, profesorii Universitatii din Alberta, Canada, au descoperit ca o inclinare a spatelui la 135 de grade exercita o presiune mai mica asupra coloanei vertebrale, comparativ cu unghiul de 90 de grade format de trunchi, fata de solduri, in pozitia sezut.