Totul despre curatarea periodica a hotelor de bucatarie

2 minutes, 59 seconds Read

Hotele de bucatarie sunt unele dintre cele mai importante componente ale sistemului de evacuare dintr-o bucatarie. Functia lor principala este de a captura grasimea, fumul si murdaria, pentru a impiedica poluantii sa fie dispersati in spatiul bucatariei. Daca o o hota de bucatarie nu este curatata corespunzator, grasimea si murdaria vor forma o substante lipicioasa care este extrem de inflamabila.

Curatarea hotelor trebuie sa fie facuta cu foarte mare atentie, iar grasimea acumulata trebuie sa fie eliminata eficient, totul pentru a va asigura ca bucataria este bine intretinuta in orice moment. O hota de bucatarie murdara poate duce la consecinte fatale, va poate pune viata in pericol fiind un pericol permanent de izbucnire de incendii.

Exista cateva semne importante care va vor indica problemele, una dintre ele este fumul care nu este evacuat din bucatarie. S-ar putea ca ventilatorul sa nu functioneze corect sau filtrul sa fie imbibat de grasime. Motorul care vibreaza sau este zgomotos inseamna ca acesta trebuie inlocuit.

Iata cum trebuie sa cureti hota:

  1. Curata filtrul de aer. Exista doua tipuri de filtre, un filtru metalic si un filtru de carbune. Ambele filtre pot fi usor indepartate pentru curatare sau inlocuire. Daca aveti un filtru metalic, indepartati-l si apoi puneti-l intr-un recipient mic sau intr-un recipient adecvat, umplut cu o cantitate suficienta de solutie de degresare pentru a acoperi complet filtrul. Odata ce toate grasimile au fost dizolvate, spalati filtrul temeinic cu apa si sapun. Puteti sa il spalati chiar si in masina de spalat vase, dar inainte de a-l pune la loc, asigurati-va ca este complet uscat. Daca aveti un filtru de carbune, problema este ca acestea nu se curata. Filtrele de carbune se inlocuiesc annual sau ori de cate ori simtiti ca isi pierde din eficacitate.
  2. Curatarea propriu-zisa a hote. Acest proces este destul de simplu. Asigurati-va ca ati oprit hota si ca nu este incalzita sau pornita. Un spray de curatare de uz casnic sau degresant va fi perfect pentru curatare. Nu uitati sa folositi o carpa non-abraziva. Nu pulverizati solutia pe becuri sau alte componente electrice.
  3. Curatarea aerisirii. Ar trebuie sa verificati regulat aerisirea care porneste de la hota pana spre exterior. Acolo se aduna cea mai multa grasime, care poate afecta functionalitatea si poate provoca oricand un incendiu. Daca grasimea se dezvolta in aceasta parte, zona de ventilare, este important sa contactati un profesionist care sa vina si sa curete totul corespunzator.
  4. Curatarea ventilatorului sau inlocuirea motorului. Motorul ventilatorului este in general destul de durabil, astfel incat nu va avea nevoie de intretinere, dar trebuie sa examinati in continuare aerisirea atunci cand faceti inspectia. Uneori motorul sau chiar rulmentii insisi pot fi expusi la umiditate excesiva si grasime si nu vor functiona corespunzator. Un semn sigur este daca motorul scoate un zgomot excesiv. De cele mai multe ori, roata suflantei este cea care a colectat murdarie si grasime. Puteti sa curatati aceasta zona cu degresant, dar daca acest lucru nu va rezolva problema, va trebui cel mai probabil sa inlocuiti motorul.
  5. Curatati cu atentie lamele ventilatorului pentru a preveni acumularea de murdarile si grasimi. Acest lucru va va ajuta sa evitati stresul excesiv al motorului si il puteti pastra in siguranta fara sa se supraincalzeasca.
  6. Spalati frecvent metalul expus. In mod normal, spuma calda este insuficienta. Daca suprafetele devin foarte grase, o solutie de amoniac si apa vor face minuni. Asigurati-va ca ati clatit bine dupa ce ati utilizat aceasta metoda.
Vezi si:  Saltele ortopedice de calitate pentru un somn sanatos!

Este recomandata ca o curatare a hotei sa fie facuta o data la 6 luni sau ori de cate ori simtit ca hota nu mai lucreaza la capacitate maxima.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.