Totul despre monitorizarea unor sisteme de alarma

2 minutes, 19 seconds Read

A investi intr-un sistem de alarma  este o decizie inteleapta, atunci cand cautam sa adaugam un plus de siguranta locuintei ori casei noastre – lucrul acesta se datoreaza modului in care  asemenea dispozitive pot sa ii indeparteze pe infractori si sa asigure o pace interioara mia mare rezidentilor.  A ne lua timpul necesar pentru a intelege tipurile de sisteme de alarma disponibile , modul in care acestea pot sa adauge la securitatea case noastre e un pas important – achizitia ce urmeaza poate sa fie astfel conceputa in jurul nevoilor si bugetului. In primul rand, e bine de stiut ca exista varianta cablate si solutii de sisteme alarma wireless. Trebuie ca decizia sa fie urmata de instalarea, in regim propriu sau prin servicii furnizate de specialisti.

  • Monitorizarea sistemelor de alarma sau nemonitorizarea acestora

La ce se refera acesti termeni? Simplu spus, sistemele monitorizate sunt acelea care se bucura de protectia constanta, 24 de ore din 24, venita din partea unei companii private.In fiecare zi, aceasta alertare continua – tinand legatura cu politia in cazul in care ceva nu merge conform planului si tu, ca proprietar nu poti sa fii corectat. Solutiile nemonitorizate au sirene audio de diferite intensitati sonore, cat si flash-uri de lumina, amplasate in special afara. Ele vor alerta si venicii, in cazul unei spargeri. Astfel, te vei putea baza pe ei  sa contacteze politia, atunci cand tu nu esti acasa. Vigilenta constanta insa a primului segment e mult recomandatata, ca sistem de alarma. Acestea dispozitive pot sa functioneze de obicei in urmatorul mod:

a. Senzorii sistemului de alarma pot sa fie declansati intr-un anume mod, precum deschiderea unei usi.

Vezi si:  Materiale in tendinte pe care trebuie sa mizezi

b. Sistemul asteapta in jur de 30-45 de secunde pentru a-i da proprietarului de imobil sansa sa dezactiveze sistemul de alarma, pentru a preveni declansarile false de alarma

c. Daca alarma nu e dezactivata ulterior (prin inserarea codului corect de dezarmare sau utilizarea comenzilor furnizate de catre producator sau distribuitor), sistemul de securitate trimite un mesaj companiei de monitorizare, prin intermediul liniei telefonice clasice sau prin dispozitive fara cablu.

d. Compania de paza, protectie si interventie primeste mesajul – verifica alarma si trimite o echipa specializata ori incearca sa contacteze proprietarul pe mobil.Daca nu se raspunde ori daca proprietarul nu da codul corect, compania poate chiar sa anunte organele de politie.

e. Politia ajunge la fata locului pentru interventie ori cercetari.

Fara a intra in detalii de ordin tehnic, am incercat in acest material sa acoperim cateva aspecte de maxima importanta, in alegerea unor sisteme de alarma pentru locuinta. Pretul acestora   poate sa varieze, in functie de suprafata casei, de amplasarea senzorilor si tipul acestora, de caile de acces, de accesoriile suplimentare. Pentru solutiile complete, atat in varianta cablata cat si in cea wireless, descoperiti oferta de sisteme de alarma a magazinului Ordis.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.