hote bucatarie

Cum să-ți alegi hota de bucătărie?

author
2 minutes, 38 seconds Read

Mutarea într-un apartament nou, propriu, este pentru mulți dintre noi unul dintre cele mai frumoase momente pe care le trăim. În vâltoarea alegerii culorilor predominante, mobilei sau accesoriilor din noua noastra casă, mulți dintre noi trecem cu vederea, însă, alegerea unor electrocasnice care se dovedesc a fi extrem de utile pe termen lung în noua noastră locuință. Un astfel de exemplu este… alegerea unei hote.

Chiar dacă nu mulți dintre noi suntem experți în alegerea unei hote, cu toții ar trebui să avem una în bucătăria noastră și, din fericire, odată ce ești informat, alegerea unei hote devine extrem de simplă.

În primul rând, de ce este util să avem o hotă și de ce nu trebuie să amânăm achiziția uneia? Răspunsul cel mai evident este pentru că ne ajută să ne bucurăm la maximum de experiențele culinare și să scăpăm de diversele arome implicate.  Implicit, pentru că ne ajută să ne menținem bucătăria îngrijită pe termen lung. Întrebarea la care cu toții ne raportăm atunci când ne începem căutarea este, inevitabil: ce hote de se potrivesc cel mai bine în bucătăria noastră?

În primul rând, luând în calcul circulația aerului, ai opțiunea de a alege din hote de bucătărie cu circulație exterioară a aerului sau din hote de bucătărie fără circulație exterioară. Cel de-al doilea tip de hote sunt mai puțin eficiente. De ce? Deoarece în acest caz o parte din mirosuri sunt dispersate în încăpere și, pe termen lung, se vor resimți efectele negative. Un alt punct forte a unei hote cu circulație exterioară este că îți va fi foarte utilă în timpul sezonului călduros deoarece va elimina în exterior aerul cald, răcind, totodată, spațiul din interiorul bucătăriei.

Al doilea criteriu de care trebuie să ții cont în mod obligatoriu este dimensiunea spațiului în care urmează să montezi hota, pentru a te asigura că electrocasnicul va fi capabil să funcționeze la parametrii optimi necesari. În plus, este util de știut, de exemplu, că este indicat ca lățimea hotei să fie mereu cu câțiva centrimetri mai lată decât plita.

La ce altceva trebuie să ai grijă când analizezi diverse tipuri de hote? Nivelul de zgomot, mai ales dacă știi că ești sensibil la acest aspect. În acest caz, îndreaptă-ți atenția către o hotă de bucătărie cu zgomot sub 60 dB. Pe lângă nivelul de zgomot, ia în calcul și funcționalitățile de care poți să beneficiezi: funcția de iluminare, ventilatorul cu trepte de turație, timer, termostat sau detector de fum.

Mutarea într-o casă nouă trebuie să îți aducă tot confortul necesar și, cel mai important, siguranța că te vei bucura la maximum de locuința ta pe termen lung. Ia în calcul chiar de la început toate electrocasnicele care te vor ajuta să îți menții casa îngrijită și uită de griji!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.