Sfaturi pentru configurarea mobilei de bucatarie.

2 minutes, 36 seconds Read

Ne dorim o bucatarie amenajata modern, mobilata dupa ultimele tendinte, si totusi ne este foarte greu sa realizam un proiect pentru a avea un punct de plecare de care sa ne agatam, indeplinindu-ne astfel visul.

Astfel, daca va doriti o mobila de bucatarie moderna, accentul va fi pus pe functionalitate, pe modul in care valorificam spatiul din incapere si urmand cateva sfaturi simple,cu siguranta veti putea creiona in gand mobilierul mult visat.

In primul rand dotarea corpurilor de baza cu sertare ofera mai multa functionalitate si un confort sporit in exploatare. Prin simpla extragere a sertarelo este posibila vizualizarea dintr-o singura privire a tuturor ustensilelor de gatit aflate in interiorul corpului, nemaifiind necesar sa ne aplecam ori de cate ori avem nevoie de anumite lucruri .

Cosul jolly sau coloana extractabila pe doua sau mai multe nivele este, de asemenea, un important loc de depozitare, existand posibilitatea transformarii acestuia intr-o adevarata camara. Aici isi vor gasi locul nenumarate ingrediente necesare gatitului – de la paste fainoase, sare si zahar pana la consevele sau borcanele cu muraturi pregatite pentru iarna.

Un alt aspect foarte important de care se va tine cont este distanta dintre chiuveta si plita de gatit, distanta ce trebuie sa fie de minim 60 de cm, si in niciun caz acestea nu se vor amplasa una langa cealalta, existand un pericol ridicat de accidente.

Blatul sau suprafata de lucru constituie partea superioara a corpurilor de baza, aici desfasurandu-se practic o mare parte din activitate atunci cand gatim. De la pregatirea ingredientelor pentru mancare si pana la tocatul legumelor, blatul de lucru va deveni frontul nostru de lupta si din acest motiv rezistenta lui este esentiala. In zilele noastre gasim blaturi fabricate din materiale de ulima generatie, cum ar fi corianul, materiale durabile garantate pe viata.

In partea superioara este inidicat sa pozitionati corpuri cat mai inguste, amplasate la o inaltime corespunzatore, in asa fel incat accesul la produsele aflate in partea de sus sa se faca cat mai usor cu putinta..

In ceea ce priveste deschiderea usilor, ea se poate face in doua moduri –varianta clasica pe balamale sau cu ajutorul diverselor sisteme de ridicare a usilor. Pentru fiecare dintre aceste doua variante exista atat avantaje cat si dezavantaje. Principalul avantaj al unor usi clasice cu balamale a caror deschidere se face in plan vertical este pretul mai redus de achizitie datorita elementele de feronerie mai putine si mai ieftine, iar ca dezavantaj am putea spune ca odata deschise, drumul nostru catre alte “destinatii” din bucatarie este practic obstructionat.

Nu vi s-a intamplat niciodata ca din greseala sa uitati usa corpului deschisa si din graba  si neatentie sa va loviti cu capul de ea? Pare amuzant dar se ma intampla, si aici apare principalul avantaj al usilor cu deschidere in plan orizontal, iar incidentele de acest fel pot fi evitate foarte usor prin simplul fapt ca o usa deschisa deasupra noastra nu ne va sta niciodata in cale.

In concluzie sunt cateva aspecte simple de care vom tine cont,  iar apeland la o firma ce realizeaza mobila la comanda si urmand sfaturile specialistilor din domeniu dorintele noastre pot devenii realitate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.