Firma Mutari – optiuni de asigurare

2 minutes, 11 seconds Read

Noile schimbari in materie de polite de asigurari permit mai nou o rambursare pe baza valorii reale a obiectului asigurat. In trecut, chiar daca firma de mutari avea polita de asigurare de 20.000 sau 50.000 de euro, valoarea despagubirilor era calculata in functie de greutatea produsului.

De examplu, daca pe timpul mutarii se spargea ecranul plasmei care valora 1000euro, probabil asiguratorul va despagubea cu maxim 30euro. Acest mic amanunt nestiut de clienti si cel mai probabil nici de firmele de mutari, dadea mari batai de cap in momentul cand un incident nedorit avea loc.

Daca ai de mutat lucruri pretioase si de o valoare mare, este indicat sa soliciti o asigurare suplimentara, care sa includa si manipularea, incarcarea si descarcarea. In Romania nu sunt foarte multe companii care asigura astfel de servicii, dar poti apela la un broker si aceasta iti poate oferi solutii externe, de la firme din Uniunea Europeana.

Alta solutie pentru client este varianta inserarii unor clauze in contractul ce va fi semnat intre el si prestator (firma de mutari). Acesta trebuie sa iti garanteze siguranta bunurilor mai ales in conditiile in care apeleze la servicii complete door to door. Cutiile ambalate de tine personal nu vor acoperite de polita de asigurare.

Pentru o suma de bani suplimentara, firma de mutari poate accepta sa acopere toata valoare obiectelor, inclusiv a bunurilor ambalate si manipulate de dumneavoastra si a cutiilor care nu au fost sigilate. Este un risc pe care multi si-l asuma, dar contra unui cost considerabil.

Totusi este indicat sa nu lasati in cutii obiecte de mare valoare ca de exemplu bijuterii sau chiar bani.

Exista si varianta in care firma de mutari sa nu aiba asigurare de niciun fel si astfel sunteti nevoiti sa alegeti una din urmatoarele variante:

1. va asumati riscul mutarii fara asigurare si fara ca firma de mutari sa raspunda in vre un fel de integritatea bunurilor

2. solicitati dumneavoastra personal o polita individuala de asigurare. Aici lucrurile se complica pentru ca trebuie datele firmei de mutari, trebuie verificat camionul si alte astfel de cereri.

3. cautati alta firma de mutari care va poate asigura marfa macar pe durata transportului.

O varianta suplimentara este sa va interesati de seriozitatea prestatorului. Verificati daca are cont de Facebook, cat de activ este, ce momentarii a primit, cautati pe diferite forumuri etc. Cereti recomandari la prieteni sau rude care au mai apelat la firme de mutari.

Orice extra varianta de asigurare sau verificare sunt extrem de binevenite. Aveti grija ca suma stipulata in contract sa fie cea finala, sa nu aveti surprize la sfarsitul mutarii sa vi se solicita o suma mult mai mare decat cea initiala.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.