Sfaturi utilizare corecta laptop

1 minute, 50 seconds Read

Cand achizitionati un laptop este foarte recomandat sa documentati manualul, cu siguranta o sa descoperiti o multime de secrete care va vor fi de ajutor. In primul rand, cea mai importanta diferenta intre un calculator desktop si un laptop, excluzand aici diferentele de dimensiuni si greutate,  consta in mobilitate. Laptopul poate fi folosit cu ajutorul unui acumulator pentru cateva ore, bateria poate fi reincarcata oricand cu un incarcator conectat la reteaua de electricitate.

1. Este evident ca atunci cand avem nevoie de mobilitate, ne dorim ca autonomia de lucru sa fie cat mai mare si ar fi de preferat sa setam luminozitatea displayului spre mediu, sa inchidem reteaua wireless sau bluetoth-ul daca nu sunt conectate nicaieri iar aplicatiile, sa le pornim decat pe cele care le folosim.

2. Cel mai mare consumator de baterie este display-ul, cu cat acesta este mai mare cu atat bateria este consumata mai rapid. Ideal ar fi sa va ganditi bine in momentul in care cumparati laptop-ul, daca aveti nevoie mai mare de portabilitate sau o sa il folositi mai mult conectat la o retea de energie electrica. Eu, daca as avea nevoie de un laptop portabil, as alege unul cu display de 12 inch, fara placa video dedicata si cu o carcasa cat mai rezistenta pentru a face fata socurilor neprevazute, recomand Lenovo Thinkpad X200 – cel mai vandut ultraportabil din oferta PCAlien.ro

3. O greseala foarte des intalnita, este sa scoateti incarcatorul din laptop cand acesta a incarcat acumulatorul desi laptopul urmeaza a fi utilizat, in continuare, intr-un spatiu care posibilitatea de a il tine conectat la energia electrica. Pe baterie, performantele sunt reduse substantial, va rula precum o face masina cu frana de mana trasa. A doua greseala este sa scoateti bateria din laptop si sa il folositi conectat la incarcator in ideea de a mari viata acumulatorului. Producatorul laptopului dumneavoastra a gandit ca acumulatorul sa ramana conectat in laptop, bateria este controlata de incarcator printr-un pin care opreste automat incarcarea cand aceasta a ajuns la 100% Daca doriti sa o protejati, o lasati conectata si o data la 3-4 saptamani sa ruleze pe baterie pana aceasta se descarca, dar nu complet, numai pana va anunta sistemul de operare ca bateria ar trebui reincarcata.

Vezi si:  Ce sunt accesoriile Cisco si de ce lumea le cumpara la second hand

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.