Este un MacBook Air mai scump decat ar trebui sa fie?

author
2 minutes, 6 seconds Read

Apple a fost dintotdeauna arătat cu degetul pentru practicarea unor prețuri ce sunt asociate cu segmentul premium. Încă de la revigorarea brand-ului de la finalul anilor ’90, desktop-urile și laptopurile Apple au fost puse mereu în contrast cu accesibilitatea altor modele de pe piață. În acest caz, vrem să răspundem întrebării: este un Macbook Air mai scump decât ar trebui să fie?

Pentru a oferi un răspuns cât mai corect, este important să știm cu ce avem de a face.

Poziționarea MacBook Air

În momentul lansării, MacBook Air a fost prezentat drept cel mai subțire laptop din lume. Doi ani mai târziu, odată cu singurul redesign, MacBook Air și-a schimbat scopul: acela de a reprezenta viitorul laptopurilor.

Opt ani mai târziu, viitorul a ajuns în prezent, iar prețul unui MacBook Air a coborât de la $1199 la $999, pentru versiunea de 13”.

Ce primești pentru aproximativ 4500 lei?

Din punct de vedere hardware, un MacBook Air este echipat cu un ecran 13.3”, cu rezoluția 1366 x 768 pixeli, un procesor dual core Intel Core i5, 8GB RAM, Intel HD 6000 Graphics și 128GB de stocare, toate într-o construcție ultraportabilă.

Sunt modele concurente mai accesibile și mai bine dotate? Cu siguranță. La o simplă căutare, am găsit modele cu monitoare de aceeași dimensiune, dar cu rezoluții Full HD și opțiuni de stocare de două ori mai mari, toate pentru prețuri ce sunt chiar și cu 700 de lei mai mici.

De unde diferența?

Deși ambele modele de laptop includ și un sistem de operare, macOS, respectiv Windows, un MacBook Air are câteva avantaje. Primul dintre ele este gratuitatea propriilor aplicații de tip office: Pages, Numbers și Keynote. Acestea pot citi și exporta documente de tip Microsoft Office. Mult mai populara versiune oferită de Microsoft costă aproximativ 300 de lei și exte valabilă timp de un an, fiind necesară o reînnoire a abonamentului.

Vezi si:  Calculatoarele second hand – La fel de bune ca si cele noi

macOS include și alte câteva programe foarte utile. Unul dintre ele este iMovie, al cărui echivalent Microsoft a fost tras pe linie moartă. Al doilea este GarageBand, un program de creație muzicală, pentru care Microsoft nu oferă un corespondent.

Așadar, este un MacBook Air mai scump decât ar trebui să fie? Dacă nu ai nevoie de toate aplicațiile pe care le-am menționat, da. Dacă îți place să le utilizezi pe fiecare în parte, atunci MacBook Air este unul dintre cele mai echilibrate modele de pe piață.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.