Sa ne jucam inteligent!

author
3 minutes, 55 seconds Read

Copilăria este una dintre perioadele memorabile în care învățăm despre noi și despre lumea care ne înconjoară, ne formăm conexiuni, ne dezvoltăm ca viitori adulți și, poate cel mai important lucru al acestei etape, ne jucăm!

De altfel, prietenii din copilărie și jocurile jucate împreună sunt fondul nostru și reprezintă cle mai frumoase amintiri ale noastre. Cu siguranță și acum îți amintești de jucăria preferată care fie că era o păpușă, un ursuleț de pluș, un robot sau orice alt obiect, părea că stabiliți o conexiune atât de specială încât parcă prindea viață în momentul jocurilor.

Totuși, frumusețea copilăriei trebuie cultivată și pentru copiii noștri, mai ales că aceasta este etapa marilor descoperiri pentru ei.

De aceea, unul dintre lucrurile de care trebuie să te ocupi constant este educația copiilor și cum să devină persoane mai bune cu fiecare zi. În acest proces, un rol foarte important îl dețin jucăriile cu care micuții se distrează zilnic. Însă, în prezent tehnologia a căpătat un avânt din ce în ce mai proeminent și noi suntem nevoiți să ne adaptăm acestor schimbări. Acest lucru are consecințe în stilul de viață pe care îl adoptăm prin faptul că suntem înconjrați de o diversitate de aparate pentru cele mai multe dintre activități.

Fie că ne dorim sau nu, generația copiiilor noștri crește în spiritul tehnologiei și își dezvoltă deprinderile și capacitățile în acest sens. Tocmai astfel poate fi explicat faptul că în 1990 un copil de 5 ani se juca cu păpuși confecționate sau jucării pentru copii improvizate din diverse materiale, pe când acum un copil având aceeași vârstă găsește foarte interesante jocurile pe tabletă sau desenele animante la televizor.

Vezi si:  Hainute si jucarii, din dragoste pentru copii!

Totuși, noi trebuie să înțelegem că schimbările pot fi și bune și că trebuie să ne adaptăm, astfel că astăzi copiii noștri știu să folosească orice device din doar câteva butonări ale aparatului, lucru pe care noi nu l-am fi știut la vârsta lor.

Cu toate acestea, timpul investit în copii este cel mai de preț lucru pe care îl putem oferi și ce alt mod mai bun ar fi decât să petrecem timp cu micuții jucându-ne împreună? Contează mult ca aceste activități să fie utile pentru cei mici, astfel că ne putem roienta cu succes în alegerea unor jucării pentru copii care să îi educe și să le stimuleze gândirea logică.

Jocuri precum „Nu te supăra, frate!”, „Monopoly” sau alte jocuri de strategie sunt niște alegeri foarte bune pentru a-ți învăța copilul să își folosească logica și să aplice raționamentul în cadrul jocurilor. Desigur, pentru cei de vârste mai mici trebuie să alegem jucării pentru copii care să îi atragă și să fie adecvate vârstei lor. Jocurile strategice pot fi constitui, însă, activități foarte distractive e care le poți pune în aplicare împreună cu copii de vârste mai mari. Mai mult, unul dintre lucrurile foarte importante este să îi explici la primele jocuri care sunt regulile, cum le poate pune în aplicare astfel încât să câștige, însă îi poți explica și raționamentul tău atunci când ai făcut câte o mutare.

Tot din seria „jucării pentru copii inteligenți”, unul dintre cele mai distractive jocuri este puzzle-ul! Îmbinarea pieselor în mod corect necesită multă atenție, perspicacitate și capacitate de atenție la detalii – lucruri pe care vei vrea să le dobândească micuțul tău încă din primii ani. Un lucru îmbucurător este faptul că există puzzle-uri și pentru copii mici, de 3 ani. Bineînțeles, acestea sunt concepute în așa fel încât să nu reprezinte un pericol pentru micuți, având piese mult mai mari care nu ar putea fi înghițite.

Vezi si:  Cartile Montessori, in beneficiul copilul tau

Piața de jucării pentru copii are numeroase variante dintre care poți alege puzzle-uri, însă te sfătuim să optezi pentru ceva foarte colorat, eventual care spune o poveste, pentru a atrage și mai mult atenția copilului care va fi extrem de încântat de achiziție!

Cu toate acestea, putem cumpăra numeroase jucării copiilor noștri, însă nimic nu se compară cu timpul pe care îl acordăm acestora și valorile pe care le transmitem, astfel că cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să investești timp în copilul tău!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.