Un cadou pentru fiecare ocazie: cadouri traditionale din jurul lumii

2 minutes, 43 seconds Read

exclusivistGasirea cadoului perfect este o sarcina destul de dificila uneori. Oferirea de cadouri se practica inca din antichitate, avand o insemnatate speciala. In zilele noastre, optiunile de cadouri sunt mult mai variate. De la cadouri traditionale pana la cosuri cadou.

Cosurile cadou sunt o practica relativ noua, preferata in companii. Aceste daruri se mai numesc si cosuri cadou corporate si sunt oferite in special pentru a-ti arata recunostinta fata de angajati, parteneri sau clienti. Exista cosuri cadou de Craciun, cosuri de Paste sau pentru orice alta ocazie speciala.

In ultimul timp in tara noastra s-a intamplat un fenomen oarecum ciudat la prima vedere. Tinerii sunt din ce in ce mai atrasi de produsele traditionale fie ele de orice tip. Avand in vedere acest lucru managerii de companii s-au reorientat rapid si ofera de craciun si paste cadouri traditionale.

Destul despre tara noastra haideti sa exploram mai departa si va aratam cateva exemple de cadouri din jurul lumii:

  1. China – eticheta este foarta importanta in cultura chineza. Atunci cand acestia ofera un cadou unei gazde, chinezii sunt incantati daca primesc un dar pe care sa il imparta cu intreaga familie. Entuziasmul este cu atat mai mare, cu cat darul provine dintr-un loc exotic, si nu se regaseste in tara lor. Niciodata nu trebuie ca darul sa fie lasata in punga in care a fost cumparat. Cadourile trebuie impachetate in hartie de cadouri. Pentru cadourile obisnuite, prin care de obicei multumesc cuiva, se foloseste o funda rosie pentru a fi decorate. Pentru ocaziile speciale, cum ar fi nuntile se folosesc panglici rosii si argintii, iar pentru ceremoniile funerare, panglici albe si negre.
Vezi si:  Aparatura medicala si mobilier medical la preturi avantajoase, oferite de magazinul online Santimpex

Acestia nu ofera in dar ceasuri si evita numarul 4. Fonetica este foarte importanta in cultura chineza, cuvantul ceas, din punct de vedere fonetic este asemantor cu cuvantul moarte, si aduce ghinion. In cultura chineza se obisnuieste ca un cadou sa fie refuzat de trei ori pana sa fie acceptat. Este nepoliticos sa fii entuziasmat atunci cand primesti un cadou.

  1. Japonia – cadourile nu trebuie sa fie extravagante. Cadourile trebuie sa fie intotdeauna ambalate in hartie viu-colorata. Japonezii evita culoarea alba, deoarece simbolizeaza moartea. Acestia ofera darul intotdeauna cu ambele maini. Cadourile se ofera de regula la finalul unei vizite.
  2. Egipt – daca sunteti invitat in casa unui egiptean, la cina, cumparati un cadou. Cadourile pot varia, de la fructe, la prajituri, dulciuri sau mici cadouri pentru copii. Cadourile se ambaleaza de doua ori, mai intai in hartie obisnuita si apoi din nou in hartie colorata. Pentru ca un barbat sa ofere un cadou unei femei, acesta trebuie sa prezinte darul ca fiind de la mama sa, sotia sau sora. In caz contrar, darul poate fi perceput ca fiind prea personal. Egiptenii nu ofera flori, acestea sunt de obicei pentru nunti sau oferite celor bolnavi, Nu admira ceva din casa lor prea direct, egiptenii se pot simti obligati sa iti ofere obiectul respectiv.
  3. Africa de Sud – de obicei, cadourile sunt rezervate pentru aniversari sau Craciun. De Craciun se pune accent pe celebrarea religioasa, si de foarte multe ori cadourile pot consta intr-un costum nou sau o rochie pe care cei care primesc cadoul sa le poarte la biserica, la slujba de Craciun.
Vezi si:  Poate tigara electronica sa devina mai populara decat cea clasica?

In comunitatile mai sarace, darurile sunt de obicei carti scolare, sapun, panza, lumanari sau alte bunuri practice.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.