Hrana caini de calitate si apa proaspata pentru companionul tau

1 minute, 54 seconds Read

Crescatorii de animale de companie stiu ca prietenul patruped intampina vara anumite dificultati din cauza temperaturilor ridicate. Ca si oamenii si cainii sufera de caldura. Daca mai pui la socoteala si blana stufoasa de care se bucura unele rase atunci intelegem pe deplin ca nu trebuie sa le fie prea confortabil.

Pentru a nu avea probleme de sanatate, dar si pentru a le asigura un minim confort, fiecare posesor de animale de companie trebuie sa fie pregatit sa le asigure cateva conditii minime. In principal, aceste conditii sunt legate de hrana si de apa.

Hrana caini de calitate asigura sanatatea companionului

Multi crescatori s-ar intreba cu ce influenteaza hrana viata animalului de companie in sezonul cald. Un prim raspuns nu poate fi decat unul general, anume ca hrana caini de calitate asigura sanatatea patrupedului in orice sezon. Vara, in mod special, este recomandata hrana uscata, deoarecea hrana umeda sau alternativele de hrana de prin casa se supun unei degradari rapide la temperaturi ridicate. Dincolo de procesul de degradare, hrana uscata pentru caini, daca este aleasa dintr-un sortiment de hrana caini superpremium ii confera animalutului nostru drag si aportul de vitamine si minerale necesare pentru a sustine efortul risipei de energie datorate caldurii molesitoare.

Hrana caini este bine sa fie administrata regulat, in cantitatile prezentate pe ambalaj sau in cele prescrise de medicul veterinar. Este modul prin care putem controla greutatea animalului de companie, starea lui generala de sanatate.

Apa proaspata, vitala pentru cainii de companie

Impreuna cu hrana caini de calitate trebuie sa fim atenti si la apa. In zilele foarte calduroase se recomanda schimbarea apei de cel putin doua ori, iar in fiecare zi medicul veterinar ne sfatuieste sa spalam cu responsabilitate castronul de apa al cainelui. Apa proaspata va mentine nivelul de hidratare optim si-i va asigura companionului energia necesara trecerii peste valul de caldura de la miezul zilelor de vara. Apa trebuie asezata in apropierea bolului cu hrana caini pentru a-l determina pe patruped sa bea imediat dupa ce a servit masa.

Cainii adora apa. Daca tot este foarte cald afara, asa cum si noua ne place sa ne balacim, cu siguranta nici cainele nu va refuza un dus sau o baie buna. O sa va si distrati vazandu-i comportamentul, dar ii veti face si un mare bine.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.