Sisteme aer conditionat

1 minute, 37 seconds Read

Odata cu venirea verii, toti ne dorim ca locuinta personala sau biroul unde muncim sa aiba in dotare un aparat de aer conditionat. Cine nu si-a achizitionat inca un astfel de aparat, ar trebui sa se grabeasca deoarece in anul 2014 se anunta schimbari.

De la 1 ianuarie 2013 a intrat in vigoare Regulamentul UE 206/2012 de punere in aplicare a Directivei ErP 2009/125 CE referitoare la aparatele de aer conditionat. Aceasta directiva este adresata aparatelor cu o capacitate de pana la 12 KW. Reducerea cu 20 % a emisiilor de CO2 precum si reducerea consumului de energie sunt principalele scopuri.

 

In acest moment exista doua categorii de aparate de aer conditionat, cu compresor te tip pornit/oprit, mai accesibile ca preturi sau cu compresor inverter. Din anul 2014, cele cu compresor de tip pornit/oprit vor fi interzise.

 

Un sistem de aer conditionat cu inverter are un pret mai ridicat decat unul de tip pornit/oprit, dar inverterul regleaza in mod continuu randamentul de racire si incalzire. Acesta reduce timpul de pornire al sistemului, facilitand ajungerea la temperatura solicitata intr-un timp mai scurt.

 

Atunci cand doresti sa faci o alegere buna in vederea achizitionarii unui aparat de aer conditionat trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri:

–        Capacitatea echipamentului – puterea de racire a aparatului care se evalueaza in BTU/h.

–        Consumul de energie electrica – scara codificata A/B/C/D – A fiind clasa de eficienta energetica maxima.

–        Nivelul de zgomot – caracteristica specificata in decibeli (dB) – pentru un confort optim o valoare cat mai mica este indicata.

Vezi si:  Pozitionarea corecta in bucatarie a unui frigider cu o usa

 

Sistemul de aer conditionat Daewoo DSB-F1272LH de la timoshop.ro este un sistem foarte bun care isi atinge scopul in vederea racirii unei sufragerii sau a unui birou.

Datele lui tehnice sunt:

Capacitate: 12000 BTU

Clasa energetica: A/A

Consum: 1.07 kw

Nivel de zgomot: 32 dB

Dimensiuni unitatea interna: 802 x 265 x 200 mm

Dimensiuni unitatea externa: 600 x 490 x 250 mm

Dezumidificare

Re-pornire automata

Timer: 24 ore

Greutate unitatea externa: 35 kg

Greutate unitatea interna: 9.5 kg

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.