Culoarea hainutelor pentru copii

2 minutes, 57 seconds Read

Stii cum te poti face remarcata ? Prin stilul in care iti imbraci propriul copil.

Copilul este propria reflexie a stilului mamei, asa se spune,  iar modul în care este acesta îmbrăcat ofera o imagine despre cultura si educatia vestimentara a parintelui. O mămică pe lângă dragoste şi grijă constanta, trebuie să ofere copilului eleganta, stil, educatie si bun simt.

Îmbrăcămintea pentru copil devine un element important, pentru că defineşte atât bunul gust al părintelui, cât şi personalitatea copilului. In plus socializarea si ierarhizarea sociala apare din ce in ce mai devreme, iar copii sufera si de multe ori sunt afectati pe termen mediu si lung.

Veselia şi modul de a se manifesta al unui copil sunt determinate de confortul hainelor, de tipcul deosebit, de admiratia primita din jur si nu il ultimul rand de culoarea acestora. Renunţarea la culorile tipicare, roz pentru fetiţa şi albastru pentru băieţi, ofera mămicilor o gamă largă de noi alegeri  vestimentare, si le oferă posibilitatea de a-şi testa stilul si bunul gust pe copilaşi, aceştia fiind de cele mai multe ori adevarata lor reflexie.

Specialistii spun ca nuanta culorilor e importanta în alegerea vestimentaţiei copilului, deoarece îi creează acestuia o stare de spirit benefică, un bun tonus, iar în momentul în care este intrebat de catre parinti ce hăinuţe i-ar plăcea să îmbrace, deja îi canalizează afinitatea spre anumite selecţii, deja se incarca cu o atitudine pozitiva.

Mămicilor le este recomandat să renunţe la vechile clişee: albastru la hainutele de băieţi şi roz la fetiţe. Gama de culori este variată şi au de unde alege, roşul, pentru copiii cu o personalitate puternică, alb, pentru a sublinia gingăşia şi inocentă (desi intr-adevar este greu de mentinut, nu poate fi utilizat zilnic, nu este o nuanta de zi cu zi),  negrul, despre care spun specialistii ca ar trebui evitat in vestimentatia copiilor, este prea bătrânicios pentru ei, albastrul, care este culoarea care îi îndulceşte trăsăturile unui copil, galben, care este nuanta ce reflectă energia, pozitivismul, violetul care sugerează elegantă, verdele ce reprezintă prospeţimea, actiunea, determinarea,  maro, care este preferabil pentru copii serioşi şi calmi. Gri-ul se spune ca este o culoare prăfuită pentru îmbrăcămintea fetiţelor şi a băieţeilor, insa in diverse combinatii de albastru sau galben este chiar trendy.

Vezi si:  Cum cumparam hainute copiilor?

Daca iesim la cumpărături cu copilul nostru, ar trebui să îi cerem părerea acestuia în ceea ce priveşte culoarea hainelor, pentru a înţelege preferinţa pentru anumite culori, sexul mental al copilului, pentru a-i canaliza simţul estetic spre bun gust. Copilul tau trebuie să se simtă bine în hainutele şi nuantele pe care le poartă, pentru că acestea mai târziu îi vor influenţa intr-o buna masura personalitatea şi îi vor forma aptitudinile şi caracterul. Nuantele culorilor trebuie să fie cât mai vii şi expresive, pentru a-i crea copilului o stare de confort, de bine, dar şi o atmosferă cât mai familiară., relaxata, plina de viata. Tonurile folosite pentru imbracamintea copilului influenţează chiar dacă nu ne dăm seamă modul de percepţie al omului, implicit al unui copil.

Asa ca dragi mamici, inainte de a alege hainulete copilului ganditi-va ce i-ar placea lui, si nu in ultimul rand dati-i posibilitatea sa aleaga: chiar dandu-i sa aleaga el intre doua hainute, ati fi surprinse.

2l

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.