Avantaje si dezavantaje ale supermarket-urilor

author
1 minute, 59 seconds Read

Supermarket-urile si Hypermarket-urile au devenit din ce in ce mai populare in Romania, facandu-si aparitia in numar foarte mare in majoritatea oraselor tarii.

Cele mai raspandite hypermarketuri sunt Kaufland, Auchan, Carrefour, Billa si Cora, insa pe langa acestea sunt si alte hypermarketuri si supermarketuri care se gasesc in diferite orase, in numar mai mare in unele si in numar mai mic in altele.

Avantajele de a cumpara din hypermarket-uri:

-Preturile mai mici decat la magazinele din cartier.

-O gama foarte variata de produse. Sa luam de exemplu hypermarket-urile Carrefour. In aceste hypermarket-uri se gasesc in jur de 50 000 de produse, acoperind aproape toata gama de care un client are nevoie.

-Hypermarket-urile vin cu oferte luna de luna si produse in functie de sezon. Daca la magazinele de la coltul blocului se regasesc aceleasi produse pe toata perioada anului, in supermarket-uri tot timpul apar produse noi in functie de sezon. Pe langa asta, luna de luna este lansat cate un catalog Carrefour(sau depinde de supermarket) cu cele mai noi oferte.

-Faci un singur drum la magazin si cumperi o varietate de produse.

-Majoritatea supermarket-urilor vin cu oferte speciale in fiecare saptamana. Multe din ele vin si cu oferte in functie de zile. Daca obisnuiesti sa faci cumparaturile la Carrefour, ar trebui sa verifici constant un catalog Carrefour pentru a te asigura ca faci cumparaturile in momentul oportun. Aici pot fi vizualizate cataloagele Carrefour imediat ce au fost lansate.

-Lanturile de hypermarket-uri dispun si de o serie de magazine mai mici, supermarket-uri si minimarket-uri pozitionate strategic in orase, iar de multe ori si acestea vin cu fel si fel de oferte.

Vezi si:  Picturi cu portrete si tablouri de vanzare, prin intermediul OnlineArts

Avand posibilitatea sa cumperi atat produse din carne, lactate, orice tip de produse alimentare, cat si articole vestimentare sau mobilier, hypermarket-urile chiar sunt o alegere buna.

Dezavantajele mersului la cumparaturi in hypermarketuri:

-De multe ori acestea sunt situate in afara orasului. Exceptand marea majoritate a hypermarketurilor Cora, Kaufland si Carrefour.

-In perioada sarbatorilor, hypermarket-urile sunt destul de aglomerate si ajungi sa stai destul de mult la coada la casierie.

-In unele hypermarket-uri ofertele pot fi inselatoare. Adica ajungi sa cumperi produsele alimentare mai ieftin, insa cele de menaj sunt mai scumpe decat in alte hypermarket-uri si asa ajungi sa cheltui tot atatia bani, fara a economisi.

-Avand atatea produse la dispozitie, ai tendinta de a cumpara mai multe produse decat ai avut in gand cand ai plecat de acasa.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.