Cum sa repari o multifunctionala Konica Minolta Bizhub C450 care blocheaza hartia in aparat

author
1 minute, 54 seconds Read

Modelul Bizhub C450 produs de Konica Minolta este o multifunctionala color care poate copia sau printa  pana la 45 de pagini pe minut. Multifunctionala Bizhub C450 poate fi configurata si conectata la o retea locala, astfel poate fi folosita de catre toti utilizatorii retelei pentru imprimare sau scanare. Multifunctionalele Bizhub C450 vin cu configuratii diferite in functie de nevoile consumatorului, aici pot fi incluse mai multe sertare pentru hartie decat formatul standard. Bizhub C450 vine in configuratie standard decat cu o singura tava pentru hartie. Daca intampinati destul de des probleme cu hartia care se blocheaza in aparat, in urmatorul articol veti gasi cateva sfaturi pentru a evita acest lucru si sa nu mai fiti nevoit sa platiti un tehnician pentru repararea problemei.

In primul rand trebuie sa scoateti toata hartia din sertarul multifunctionalei Bizhub C450. Hartia veche, incretita sau umeda determina o crestere a blocajelor de hartie in aparat. Hartia care este depozitata in camere cu umiditate ridicata absoarbe apa ceea ce poate cauza incretirea hartiei si deasemenea produce energie statica atunci cand ea trece prin aparatul Bizhub C450. Daca hartia dumneavoastra este indoita, incretita sau umeda folositi-o ca maculatura si nu pentru a fi utilizata in copiatorul C450.

In al doilea rand trebuie sa curatati tavita de hartie. Utilizati un tub cu aer comprimat pentru a indeparta praful, mizeria si praful lasat de hartie cat de mult este posibil. Aceste particule pot provoca blocaje ale hartiei in copiator, fie atunci cand hartia este preluata din tava sau oriunde in interiorul aparatului Bizhub C450.

Verificati rolele de cauciuc. Bizhub C450 foloseste un set de role din cauciuc pentru a trage hartia din tavita pana in sectiunea imagistica a copiatorului. Folositi o lanterna pentru a verifica rolele de cauciuc din tavita hartiei si fiti atenti dupa urmele de uzura excesiva, adancituri sau fisuri ale rolelor. In cazul in care rolele de cauciuc sunt uzate, va trebui sa le schimbati cu un nou set de role.

Vezi si:  Cateva sfaturi utile pentru alegerea electrocasnicelor de calitate!

Ajustati si presiunea rolelor de cauciuc. Daca utilizati hartie grea, cresteti presiunea rolelor de cauciuc, pentru a putea transporta aceasta hartie. Pe fiecare parte a rolelor de cauciuc sunt cate un set de doua suruburi pentru stabilirea presiunii. Daca strangeti aceste suruburi va creste presiunea in rolele de cauciuc, astfel ele sunt capabile sa transporte hartie mai grea.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.