Ai cedat si tu farmecului unei bucatarii deschise inspre living si vrei sa cauti cea mai buna hota pentru bucataria ta? Iata un mic ghid care te va ajuta sa faci cea mai buna alegere.
Debitul hotei pentru o bucatarie deschisa
Cu cat incaperea este mai mare, cu atat hota ta va trebui sa fie mai performanta. Aerul ambiental trebuie sa se reinnoiasca de 10-12 ori intr-o ora. Debitul are deci un rol primordial. Este calculat pornindu-se de la volumul incaperii.astfel ca, pentru un volum de 25 metri cubi debitul va fi cuprins intre 150 m3 /h si 300 m3/h.
Care este puterea de care are nevoie? Formula este una simpla- poti multiplica suprafata incaperii cu inaltimea sa. Vei obtine astfel un volum. Poti sa multiplici apoi cu 12 pentru a obtine puterea necesara acestui volum. De exemplu, o bucatarie deschisa de 25 metri patrati cu 2, 5 metri inaltime va avea un volum de 62, 5 metri cubi. Si multiplicand cu 12, se va obtine o putere de 750 metri cubi/ora.
Dar, daca hota este prinsa pe un perete nu va trebui sa tii cont de dimensiunile livingului. Peretele este pe post de obstacol pentru vapori si reduce difuzarea lor.
Presiunea recomandata pentru hota de bucatarie. Masurata in pascali, aceasta este un gaj de calitate. O presiune de 400 Pa va permite astfel motorului sa propulseze aerul cu mai multa forta inspre exterior.
Hota de bucatarie pentru insulita este cea mai buna alegere pentru un plus de farmec. Bucatariile deschise au foarte multe modele sau dispuneri. Iar hotele pot sa fie murale sau centrale. Hota pentru insulita vine insa cu un plus de farmec si de originalitate si mareste posbilitatile de amenajare.
Hota cu recirculare este mai buna decat cea cu evacuare. Sa nu uitam nici de nivelul sonor, un alt criteriu important. Nivelul de zgomot este multiplicat cu 2 tot la 3 dB deci fiecare decibel conteaza.