Evolutia hipermarketurilor in Romania

author
2 minutes, 10 seconds Read

Inca din 2001, cand a fost deschis primul hipermarket in Romania (Carrefour), marile lanturi de supermarketuri au avut un succes enorm, acestea marindu-si veniturile si cifrele de afaceri de la an la an.

Carrefour este primul grup strain care deschide un supermarket in Romania. Fiind numarul 2 la nivel mondial si cel mai mare lant de hipermarketuri din Europa, Carrefour s-a adaptat cu usurinta si in Romania.

Din 2001 pana in prezent au luat nastere extrem de multe hipermarketuri si supermarketuri, astfel, orice mare lant de magazine european are o locatie deschisa si in aproape orice oras din tara noastra. Desi la inceput erau vazute bine aceste hipermarketuri fiindca oferea produse la preturi mici, atunci cand au inceput sa fie deschise supermarketuri si in zona urbana, acestea nu mai erau chiar magazinele dupa care tanjea toata lumea. Acest lucru se intampla deoarece deschiderea unui astfel de hipermarket in oras aducea la prag de faliment multi intreprinzatori locali.

Piata hipermarketurilor este foarte deschisa in Romania. Ocolirea anumitor legi sau pur si simplu intelegerile politice, au facut ca in prezent sa se poata deschide un hipermarket si in centrul orasului. In timp ce in strainatate nu este permis acest lucru fiindca astfel va fi afectata economica locala.

Care sunt cele mai mari lanturi de supermarketuri si hipermarketuri din Romania

Kaufland detine in Romania 90 de hipermarketuri, atat in zonele urbane, cat si la marginea oraselor. Kaufland a fost primul lant de supermarketuri ce a obtinut aprobare pentru construirea magazinelor in zona urbana. Kaufland a cunoscut cea mai rapida expansiune la nivel national, avand o medie de 10 hipermarketuri deschise pe an.

Auchan este un alt mare lant de magazine ce s-a impus pe piata de retail din Romania. Avand 31 de hipermarket-uri in majoritatea zonelor tarii, Auchan se bucura de atentia multor romani.

Carrefour s-a integrat foarte bine pe piata noastra. Ei deschizand primul hipermarket din Romania in Bucuresti, si anume: Carrefour Militari in 2001. Carrefour este poate cel mai de succes lant de magazine din Romania, avand in momentul de fata 27 de hipermarketuri, 92 de supermarketuri Carrefour Market, 44 de magazine Express si 9 magazine Carrefour Contact la nivel national.

Grupul Metro dispune de asemenea de un numar foarte mare de hipermarketuri la nivel national, insa desi a fost printre primele hipermarketuri deschise in tara noastra, acesta nu se bucura de aclasi succes ca hipermarketurile numite mai sus.

Cu toate acestea, Kaufland este lider pe piata de retail din Romania, urmat de Auchan dupa ce acesta din urma a cumparat grupul de magazine Real.

Ca supermarketuri care se bucura de un real succes si inca sunt in plina expansiune putem enumera Lidl, Billa si Penny Market.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.