Cum alegi un aspirator fara sac

1
2 minutes, 2 seconds Read

Odata cu inventia aspiratorului, in 1860, initial denumit maturator, curatenia in casa a ajuns sa fie privita altfel, iar in prezent aspiratorul este printre cele mai des intalnite electrocasnice din orice gospodarie. Utilitatea sa este evidenta, curatirea pardoselilor, a mochetelor si covoarelor, a perdelelor, sau a mobilei devine o activitate facila, mai ales cu ajutorul unui aspirator performant.

Desi tehnologiile au evoluat foarte mult de la inventarea lui si pana acum raman in continuare 3 sisteme principale de filtrare:

  • cu filtru, care poate sa fie textil, sau de hartie, de unica folosinta, sau reutilizabil;
  • fara filtru, unde murdaria este colectata intr-un recipient care poate fi golit;
  • cu filtrare prin apa – ca si in cazul sistemului fara filtru, murdaria este ‘prinsa’ intr-un recipent cu apa, care se poate goli ulterior.

Tinand cont de toate metodele de filtrare intrebarea pe care si-o pune orice persoana este care dintre acestea poate sa fie cea mai buna. Noi ne-am axat strict pe aspirarea fara filtru, pe care o consideram cea mai economica si utila.

La fel ca la orice alt model de aspirator trebuie sa tineti cont de cateva detalii inainte de achizitie, cum ar fi:

  • Usurinta de manevrare. Chiar daca ai un spatiu mic, sau dispui de un spatiu mare, ar fi bine sa verifici usurinta cu care aspiratorul poate fi manevrat. Atunci cand cumparati dintr-un magazin fizic, incercati sa-l trageti, ridicati si impingeti pentru a va face o idee mai buna.
  • Lungimea ansamblului cablu/furtun. Cred ca toti ne dorim sa reusim o aspirare completa a casei fara sa schimbam priza. Pentru asta este nevoie de un cablu si de un furtun cu o lungime cat mai mare. Cu cat aceste lungimi sunt mai mari, cu atat suprafata de aspirare va fi mai mare.
  • Accesoriile. Poate multi dintre voi nu veti folosi decat un singur accesoriu (peria mare), dar sunt si alte persoane care doresc sa aspire draperiile, sau masina. Atuci se vede utilitatea accesoriilor. La fel de important va fi, dupa ce terminati de aspirat, si un spatiu de depozitare pentru aceste accesorii.
  • Volumul vasului de colectare a prafului. Un vas cu dimensiuni mari poate fi util daca aveti un spatiu mare de aspirat, dar daca aveti o suprafata mica, ajunge si unul cu un recipet mai mic. In plus, un vas de dimensiuni mari inseamna si o greutate mai mare de tras dupa voi.
Vezi si:  Cum să alegi cel mai bun televizor online pentru jocuri

Mai multe sfaturi despre achizitia unui aspirator fara sac gasiti pe DeCumparat.net

 

Similar Posts

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.