Briose super moi si delicioase, gatite perfect datorita Air Fryer. Sunt foarte usor de facut, iar copiii le vor adora, asa ca poti pregati aluatul pentru briose cu doar doua maini! Este o activitate distractiva si blanda. Pentru aceste briose cu fulgi de ciocolata coapte in Airfryer, vei avea nevoie de forme individuale pentru briose sau forme rigide din hartie, astfel incat sa incapa perfect in cosul Air Fryer. Aceste briose delicioase sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare.
Ingrediente
300 g faina de grau (T45)
Ciocolata neagra 70%
120 g ciocolata neagra 70%
100 g zahar pudra sau zahar pudra
80 g unt semi-sarat topit
11 g praf de copt
1 plic zahar vanilat
25 ml lapte
1 ou
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cutit mai mare, se zdrobeste grosier ciocolata neagra pentru a obtine cuburi de ciocolata. Apoi se pune faina intr-un bol. Se adauga praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine. Se adauga 2/3 din cuburile de ciocolata si se amesteca din nou. Se toarna treptat laptele in amestec si se amesteca. Se adauga untul topit racit si se continua amestecarea. Se adauga oul si se amesteca din nou rapid, doar pentru a-l incorpora.
Se imparte amestecul intre formele din hartie rigida sau formele individuale de briose, umplandu-le cu 3/4.
Se raspandesc cuburile de ciocolata ramase pe suprafata aluatului pentru briose.
Se aseaza cu grija formele cu amestec in cosul Air Fryer.
Se coc briosele la 160°C timp de 15 pana la 20 de minute. Se verifica gradul de coacere introducand varful unui cutit in una dintre briose: daca acesta iese curat, sunt gata, altfel continua sa gatesti inca cateva minute.
In functie de marimea Airfryer-ului, este posibil sa fie nevoie sa faci mai multe loturi. Odata ce toate briosele sunt gatite, pune-le pe un suport de sarma pentru a se raci complet inainte de a le manca.
Sursa: https://www.750g.com/muffins-au-air-fryer-r209329.htm