Motive pentru care sa ai lanterne LED

2 minutes, 6 seconds Read

Inca din cele mai vechi timpuri lumina portabila este utilizata in diverse situatii pe timpul noptii. Chiar daca vorbim torte aprinse, felinare sau lumanari, se pare ca si din trecut existau metode prin care oamenii incercau sa treaca peste obstacolul intunericului pentru a se descurca. In zilele noastre exista o metoda mult mai simpla, dar si mult mai sigura, avand in vedere ca nu se mai foloseste focul: lanterne.

Daca acum cativa ani inca se foloseau destul de mult lanterne cu becuri incandescente, acum din ce in ce mai multi isi indreapta atentia catre lanterne cu LED. In acest articol gasesti si cateva din motivatiile care ii indeamna pe cei mai multi sa apeleze la acest tip de lanterna.

In primul rand, lanternele cu LED consuma bateria in mai mult timp fata de becurile incandescente. Avantajul pentru tine este ca vei avea pentru mai mult timp o lumina puternica. La becurile incandescente, chiar daca nu s-au consumat inca bateriile, lumina nu ramane la fel de intensa pentru perioade mari de timp, din fericire LED-urile nu au aceasta problema.

Al doilea punct in plus pe care lanternele cu LED le au spre deosebire de becurile incandescente se refera la dimensiunea corpului care lumineaza. Faptul ca LED-urile au dimensiuni destul de mici, le permite sa fie mai multe intr-o singura lanterna si deci sa lumineze mai puternic. De mentionat totusi ca intensitatea luminii nu este direct proportionala cu numarul de LED-uri, insa si acest lucru conteaza destul de mult. Dimensiunile mici permit in acelasi timp si fabricarea unor lanterne mici, care sa poata fi purtate chiar in buzunar si utilizate in orice moment in care ai nevoie de ele.

Vezi si:  Ce influenteaza lumina unei lanterne

Cel de-al treilea, in schimb la fel de important avantaj se refera la rezistenta pe care acest tip de lanterne o au spre deosebire de cele cu becuri incandescente. Din nou, acest lucru inseamna ca te poti folosi de lanterna pentru o perioada mai lunga de timp, fara sa iti faci probleme ca trebuie sa o inlocuiesti. Daca la specificatiile producatorului nu este mentionat si faptul ca lanterna este rezistenta la socuri, incearca sa ai totusi grija de ea si sa un o trantesti de suprafete dure. O alta functie utila pe care o poate avea o lanterna cu LED este rezistenta la apa, asa incat sa o poti lua in diverse expeditii, indiferent de conditiile atmoseferice.

Nu uita, in momentul in care iti cumperi o lanterna sa verifici care sunt cele mai bune oferte si ce functii iti poate oferi lanterna in functie de pret.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.