Raspunsuri la intrebarile aparate auditive si auz

1 minute, 29 seconds Read

1. Este pierderea auzului o afectiune comuna?
Da. O foarte mare parte din populatie se confrunta cu aceasta afectine chiar daca vor sa recunoasca sau nu acest lucru. Acum nu este vorba doar de batrani; din ce in ce mai multi tineri care se expun frecvent la zgomot intens pentru perioade mari de timp, incep sa aiba probleme cu auzul. De aceea este important ca pe cat posibil sa ne protejam acest simt, iar simtul sa inceapa sa slabeasca abia atunci cand se strang multi ani.

2. Ce fac daca incep sa-mi pierd auzul?
Primul pas pe care il ai de facut in momentul in care iti dai seama ca ai probleme cu auzul este sa faci o vizita la medic. Acesta iti va putea da un raspuns clar si te va putea lamuri in privinta cauzei si care sunt solutiile pentru a remedia problema. Este posibil sa fie vorba de o pierderea a auzului temporara sau permanenta. In cazul in care este vorba de ceva foarte important este foarte important sa respecti recomandarile medicului pentru ca problema sa nu se agraveze.

3. Cum functioneaza aparatele auditive?
Exista o varietate destul de mare de aparate auditive din care poti alege daca ai nevoie de ele, cu diverse functii si preturi, insa ceea ce face un aparat auditiv este sa amplificile suntele din exterior astfel incat sa le poti percepe fara probleme.

4. Imi poate afecta auzul un aparat auditiv?
Nu si daca il folosesti asa cum ti-a fost recomandat de medicul specialist. In niciun caz o persoana sanatoasa nu are de ce sa foloseasca aparat auditiv, iar in cazul in care aparatul este utilizat pentru ca asa a recomandat medicul, acesta trebuie setat in functie de nivelul la care ai nevoie. Daca auzi sunetele prea tare, inseamna ca trebuie refacute setarile.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.