Cum isi petrec timpul copii din ziua de azi

1 minute, 43 seconds Read

Cu toții știm că diferențele dintre generații sunt vizibile și toată lumea a observat că ”nimic nu mai e ca pe vremea mea”. Există ”seniori” care au acceptat faptul că lucrurile au evoluat și daca acum 40 de ani își petreceau timpul jucându-se cu jucării de lemn, asta nu înseamnă că și cei din ziua de astăzi trebuei sa facă același lucru. Din păcate sunt și persoane ce au rămas setate pe felul în care decurgeau lucrurile atunci și nu se pot împăca cu ideea că generațiile tinere au niște lucruri în plus.

 

Dovezi ale faptului că lucrurile evoluează mai repede decât s-ar fi așteptat cineva acum 100 de ani, sunt vizibile. De exemplu, acum 5 ani copilașii se jucau cu LEGO Duplo, mașini cu telcomandă, machete de avioane și tot felul de chestii – acum – ”oldschool”. În prezent însă tabletele, telefoanele mobile, calculatoarele și consolele (PlayStation, Xbox) reprezintă vârful de gamă și îi atage pe copii mai mult ca orice altceva.

 

Faptul că lucrurile au evoluat e ok. Nu ar fi fost în regulă să rămânem la același nivel ca acum câteva zeci de ani. Problema e că treptat începem ca nu noi să controlăm tehnologia ci tehnologia ne controlează pe noi. Singurii ce au rămas în ziua de azi fără acces permanent la tehnologie sunt cei trecuți de prima (sau a doua) tinerețe, deși mulți dintre ei încep să descopere gadget-urile cu ajutorul nepoților.

 

Cunosc copii pe care tehnologia i-a ajutat foarte mult, fiind astăzi adolescenți în devenire ce-și câștigă singuri banii cu ajutorul internetului. Din păcate știu și cazuri în care jocurile și internetul i-au ”deconectat” de la viața reală, astăzi ajungând un soi de zombie ce parcă așteaptă un ”upgrade al realității” pentru a mai ieși afară din casă, în speranța că au băgat grafică mai bună.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.