De ce scutece textile?

1 minute, 32 seconds Read

Scutecele textile, cunoscute ca si scutece lavabile, reprezinta o alternativa la care apeleaza din ce in ce mai multe mame preocupate de bunastarea bebelusilor lor. Desi la o prima vedere, avantajele nu exced provocarile ascunse de aceasta alegere, la o analiza mai atenta se evidentiaza mai multe motive pentru care folosind scutece textile prezinta  un interes sporit.

De ce aleg mamele scutecele lavabile?

  • Prezinta un risc mult mai scazut de iritabilitate a pielii copilului fata de pampersii normali – Datorita faptului ca nu contin chimicale, parfumuri sau clor, spre deosebire de scutecele de unica folosinta, pielea sensibila a bebelusului va fi ferita de iritatii, atata timp cat scutecele textile vor fi schimbate la timp.
  • Sunt ecologice – Desi nu pare a fi un motiv suficient de intemeiat, incercati numai sa va imaginati cantitatea de deseuri produsa de scutecele de unica folosita, si desigur, cantitatea de energie utilizata de producerea acestora comparativ cu spalarea scutecelor lavabile. Diferentele sunt colosale.
  • Pretul  lor este redus – Initial, costul scutecelor textile pare a fi ridicat, iar multe mame renunta din aceasta cauza, insa la un calcul rapid, reiese faptul ca achizitionarea pampersilor este mult mai costisitoare decat cumpararea scutecelor refolosibile. Deoarece acestea din urma pot fi utilizate de mai multe ori, inclusiv la urmatorii copii, pretul lor este considerabil mai mic decat cel al scutecelor de unica folosinta.
  • Au capacitatea de a amortiza cazaturile bebelusilor – Desi pare amuzant, scutecele textile protejeaza mult mai bine copilul atunci cand acesta aluneca si cade si consituie un amortizator mult mai eficient decat scutecele de plastic sau hartie.
Vezi si:  Apartamente de lux in zone exclusiviste din Cluj-Napoca

 

Desi toate avantajele prezentate mai sus au un grad ridicat de importanta pentru proaspetele mamici, nicio motivatie nu o va depasi pe cea reprezentata de bunastarea copilului. Fiecare va vrea tot ce este mai bun pentru bebelusul sau, iar confortul acestuia aduce un mare plus in promovarea scutecelor textile.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.