compartimentari sticla

Compartimentari sticla de la Studio-vitralii.ro

author
2 minutes, 28 seconds Read

Sticla securizata ce e folosita in cayul compartimentarilor de sticla, este denumita si sticla intarita, aceasta fiind produsa inclusiv sub forma si deasemeni avand caracteristicile acesteia prin incalzirea care e aplicata sticlei la niste temperaturi ce ajung la 650 de grade Celsius, acest procedeu fiind punctul de inceput la care orice sticla incepe procesul de inmuere.trevordiy.wordpress.com

In cazul in care temperatura atinge aceasta valoare care e mentionata mai sus, e momentul cand sticla este supusa cu maxima rapiditate procesului de racire in felul acesta creandu-se o compresie puternica. Apoi, imediat dupa racire, aceasta se incalzeste la loc , ea fiind controlata termic, astfel incat parametri in baza caruia se va realiza incalzirea, vor influienta fundamental calitatea pe care o are geamul securizat.

Poate fi gasita pe piata si o sticla semisecurizata, care e folosita in cadrul compartimentarilor de sticla , ea fiind o sticla ce are la suprafata niste tensiuni induse care sunt tensiuni de compresiune dar prin alt procedeu care presupune in primul rand incalzirea cat si racirea, iar alt procedeu decat acela utilizat in cazul unei sticle securizate, oferindu-i un maxim de rezistenta fata de solicitarile mecanice si fata de cele termice, dar si unele caracteristici ale stilei, care sunt speciale, in cazul spargerii. In ceea ce priveste desenul, la sticla semisecurizata acesta este de un alt tip decat in cazul sticlei securizate , ea spargandu-se doar in bucati mari .

Rezistenta plus caracteristicile unei sticlei securizate si ale unei sticle normale

In ceea ce priveste rezistenta pe care o are sticla securizate, in privinta socurilor cat si a incovoierilor , ea are o rezistenta care e de 5 ori mai mare comparativ cu rezistenta pe care o are sticla obisnuita . Rezistenta va face ca orice geam securizat care are 8 mm , sa poata suporte greutatea pe care o are o bila din otel ce cantareste 500 g care va cadea direct pe acel geam securizat, aproximativ de la 2 m.

Vezi si:  Asigurari Casco

Ca o comparatie, poate fi mentionat faptul ca atunci cand aceeasi bila va cadea doar de la 0,3 m direct pe un geam normal, respectiv pe unul obisnuit , dar securizat , cu toate ca are aceeasi grosime , respectivul i geam normal o sa se sparga cu certitudine.

Rezistentape care o are in fata incovoierii un geam ce a fost anterior securizat din punct de vedere termic e si aceasta in mod firesc una net superioara in comparatie cu rezistenta geamului obisnuit aceasta putad sa se descrie ca si caracteristica prin intermediul tensiunii acesteia fata de incovoierea minima ce e de aproximativ 129 Mpa.

Sticla securizata are rezistenta ce va fi de pana la patru ori mai mare comparativ cu o sticla float care e netratata . Atunci cand se sparge , acea sticla securizata se descompune in cioburi uniforme, mici avand colturile rotunjite, lucrul acesta reducand mult riscul accidentarilor .

Compartimentarile cu sticla dar si sticla in mod normal are o arie destul de mare de utilizare, mai ales in domeniul arhitectural, deoarece e rezistenta la indoire incluisv in cazul modificarilor temperaturii si al spargerilor .

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.