Evolutia campaniilor publicitare de-a lungul timpului

2 minutes, 7 seconds Read

O serie de mesaje publicitare ce reunesesc aceasi idee sau tema constituie o companie publicitara, iar odata cu trecerea timpului ideea a ramas aceasi, motodele in schimb s-au modificat semnificativ, au evoluat, iar oportunitatile s-au marit. Conceptul de campanii publicitare, dateaza inca din vremea Greciei Antice, unde peretii sau pietrele erau pictate in scopul promovarii diferitelor produse sau mesaje. Mai tarziu in secolul al 19-lea aparitia ziarelor iar apoi televizorul a demarat noi oportunitati pentru publicarea diferitelor anunturi. Odata cu dezvoltarea tehnologiei si cu evolutia economiei vor aparea si noi oportunitati de publicitate.

Astazi puterea unui brand a fost mutata in tabara clientilor, care controleaza stagnarea sau evolutia acestuia, majoritatea campaniilor publicitare se dezvolta in mediul online ce ofera diverse solutii eficiente si la costuri mult mai reduse decat inchirierea unui spatiu publicitar in cadrul unei televiziuni cunoscute sau a unei bucati dintr-un ziar. Ideea nu se mai invarte in jurul campaniei in sine ci in jurul consumatorilor , unde trebuie identificat, ce anume doreste sau ce cumpara defapt. Consumatorii astazi detin o putere mult mai mare asupra produselor pe care o companiei doreste sa le promoveze iar internetul nu mai trebuie neglijat la fel ca si interesul clientilor.

Cum se desfasoara defapt in zilele noastre o companiei publicitara eficienta ? Probabil ca imbinarea culturii cu calitatea si profitarea de noile sisteme de promovare poate duce la rezultate pozitive. Imbinarea mediului online cu cel fizic precum personalizarea unei masini  cu produse sau cu brandul dorit prin colantari auto, distribuirea de flyere care constituie una dintre cele mai vechi metode de publicitate si de servicii profesionale, de calitate. Se spune ca cel mai eficient mod de promovare il constituie serviciile pe care le oferiti, calitatea lor va determina pe viitor reintoarcerea clientului sau recomandarea dvs. catre alte persoane, dar conteaza la fel de mult si publicul. Una dintre greselile pe care multe campanii o au constituie reorietarea de mai multe ori catre acelasi grup de persoane, ce va determina pierdea de clienti noi ce pot insemna viitorii clienti profitabili iar uneori diversificand grupul de persoane se poate castiga cu pana de 60 de ori mai multi potentiali clienti.

Vezi si:  Munca de amenajari gradini ca si profesie

Reusita consta in indentificarea pretentiilor clintului si oferirea de produse si servicii stabile, dar in aceasi masura imbinarea serviciilor oferite de mediul online cu cel offline precum organizari de evenimente, panouri publicitare distribuirea de flyere constituie o metoda eficienta. Pentru furnizarea altor idei de publicitate puteti apela la o firma specializata din domeniul de productie publicitara, unde veti beneficia de idei si solutii in functie de domeniul dvs. de activitate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.