Alegerea unor accesorii potrivite pentru biciclete

2 minutes, 57 seconds Read

Cu siguranta, cumpararea unei biciclete nu este singurul pas  pe care trebuie sa il facem cand incepem sa practicam un astfel de sport. Chiar daca initial  nu luam in calcul posibilitatea unor altfel de achizitii, in timp realizam ca multe ale lucruri ne-ar ajuta, in practicarea acestui sport. Fie ca e vorba de mersul pe anumite trasee pe munti sau in afara orasului, fie ca folosim biciclete mtb doar pentru a ne deplasa in interiorul localitatii unde stam (catre scoala sau catre locul de munca), o serie de accesorii ne sunt cu adevarat necesare. Despre acestea vom vorbi in materialul de mai jos. Vom incerca sa pastram organizarea lor conform impartirii pe categorii, prezenta si in variatele magazine de specialitate, de sport – vezi aici biciclete mtb de la care poti sa incepi aceasta minunata pasiune.

Aparatorile de roata sunt un segment de produse care pot sa fie montate pe ambele roti ale bicicletei. Ele sunt utile atat pentru utilizare urbana, in conditii de ploaie, cat si pentru folosire extraurbana, in conditii de apa, ploaie, noroi, pietris, etc. Inainte de a le comanda sau achizitiona dintr-un magazin de biciclete local, e bine sa consultam sistemul de prindere si dimensiunile acestora.

Bidoanele si suportii pentru bidoane – vin montate pe cadrul bicicletei, fiind extrem de utile pentru turele extraurbane. Ca si capacitati, acestea pot sa varieze, ajungand chiar pana la 750 de ml. Sunt disponibile in diverse culori, designuri, fiind realizate din plastic sau metal.

Ciclocomputerele – sunt un alt segment de accesorii, ce intra in gama  de dispozitive electronice. Din nou, ele pot sa fie folosite atat pentru mountain bike cat si pentru cursiere – afisand viteza, distanta parcursa etc.

Lacatele si antifurturile – sunt recomandate pentru orice gama de biciclete,  la orice ora, in orice loc in care le lasam nesupravegheata. Ele sunt de diferite preturi, de la variati producatori, de nivele diferite de siguranta. Ni se recomanda legarea rotii de cadru si inca de un obiect (precum si evitarea lasarii lor in spatii nesupravegheate pe perioada noptii).

Pompele – exista variante de garaj, sa le numim asa, cat si solutii mobile, care se pot transporta cu usurinta, in geanta, pentru drumetii sau trasee variate. Tipul valvei este un lucru care trebuie sa ne preocupe extrem de mult (auto sau presta).

Scaunele pentru copii, recomandate parintilor, se pot dovedi accesorii de biciclete extrem de utile. Se pot montat fie pe biciclete mtb fie pe alte biciclete de oras, de diferite dimensiuni.

Sistemele de iluminat – ne gandim aici la obligativitatea utilizarii acestor lampi, faruri, lanterne sau stopuri (cat si veste reflectorizante) pe perioada noptii (datorita legislatiei in vigoare) dar si le necesitatea de a fi vazuti in trafic, de a ramane noi insine in siguranta. De asemenea sunt utile si la turele in afara orasului, daca ramanem blocati in anumite zone sau ne ratacim.

Rucsacii si gentile – sunt solutii extrem de utile pentru ture medii sau lungi, cat si pentru plimbari. Fiind vorba de miscare fizica, de sport, mersul pe biciclete ne va solicita corpul – vom avea astfel nevoie de apa, de hidratare, dar si de mancare si energizare. In plus vom putea pastra o trusa mica de scule sau de prim ajutor.

Asadar, exista o gama extrem de variata de  accesorii pe care le putem achizitiona si utiliza, in acest sport.  Pentru mai multe informatii, poti consulta chiar acum oferta unui magazin de biciclete – Hypersport Bucuresti ! Alegerea produselor potrivite te poate scuti de foarte multe probleme si poate sa faca mersul pe bicicleta o adevarata placere.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.