Te lași de fumat sau încerci țigara electronica?

1 minute, 48 seconds Read

Fumezi? Foarte rau! Tutunul este unul dintre cele mai proaste obiceiuri pe care le poate avea cineva, iar motivele sunt multe si convingatoare:

  • Este nesanatos;
  • Ii deranjeaza pe cei din jur;
  • Este scump;
  • Miroase urat.

Din fericire, optiunile sunt mereu acolo iar cea mai buna optiune pe care o ai este aceea de a te lasa. In principiu este foarte simplu: nu mai fumezi. In practica insa, lucrurile stau ceva mai complicat si sunt strict legate de dependenta de nicotina, care poate sa te faca sa te simti destul de neplacut in momentul in care renunti la tigara. Tocmai de aceea, o optiun excelenta pe care o ai este tigara electronica.

De ce tigara electronica?

Multi ar spune ca tigara electronica este la fel de nesanatoasa ca si tigara clasica. Chiar daca ar fi, aceasta vine la pachet cu o multime de avantaje de necontestat.

In primul rand, tigara electronica nu ii deranjeaza pe cei din jur. Spre deosebire de o tigara din tutun, nu miroase urat, nu genereaza fumat pasiv si nu deranjeaza cu absolut nimic. Acesta este un foarte mare plus, deoarece singurul care are de suferit in urma activitatii tale de a fuma esti tu.

Stiintific, numarul de substante nesanatoase din tigara electronica este mult mai mic decat cel pe care le gasim in tigara clasica. Practic, sunt aproape inexistente. Este adevarat ca nu s-au facut inca studii complete, in conditiile in care acest tip de tigara este prezent pe piata de doar 13 ani, insa se pare ca varianta electronica este mult mai sanatoasa.

Vezi si:  Cum sa fumezi fara riscuri?

Nu in ultimul rand, un motiv excelent pentru care merita sa incerci tigara electronica este faptul ca iti permite sa te lasi de tutun. Dependenta de tutun este data de nicotina din acesta, o substanta care nu este periculoasa, insa vine la pachet cu toate acele substante periculoase.

Nicotina poate sa fie gasita si in tigara electronica si poate fi dozata in asa fel incat sa renunti treptat la obiceiul de a fuma. Odata ce ai renuntat, te poti lauda cu o multime de lucruri:

  • Ambitie;
  • O viata mult mai sanatoasa;
  • Cheltuieli mult mai mici pentru lucruri cu adevarat inutile;
  • Controlul propriei persoane.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.