De ce este atat de bun turmericul

author
1 minute, 33 seconds Read

Turmericul este unul dintre cele mai eficiente condimente, nu numai pentru ca da gust mancarurilor, ci si pentru beneficiile pe care le are pentru sanatate.
Turmericul este condimentul folosit in India, timp de mii de ani ca un condiment excelent, cat si ca remediu natural in diferite boli.
Se spune ca ofera protectie impotriva cancerului

Contine curcumina, care este principalul ingredient activ. Are efecte antiinflamatoare puternice si este un antioxidant foarte puternic, de aceea ofera protectie contra cancerului. Pentru o mai buna absorbtie, il poti combina cu piper negru. Ajuta organismul sa lupte cu radicalii liberi, vinovati de dezvoltarea celulelor canceroase.

Turmerciul este ideal de consumat la mesele care contin carne, pentru ca reduce absorbtia grasimii de catre organism, ceea ce inseamna ca este util in curele de slabire.

Extractul din radacina de turmeric, foarte eficient
Radacina de turmeric este ideala pentru ca favorizeaza digestia. Este un excelent tonic digestiv,dar ajuta si la accelerarea metabolismului.
Extractul din radacina de turmeric mai poate fi folosit si in caz de balonare. Este un bun protector si contra intoxicatiei cu metale grele a organismului. Cercetarile in domeniu au demonstrat ca simpla utilizare a turmericului la pregatirea mancarii poate reduce nivelul colesterolului total . Este un fapt cunoscut ca nivelul ridicat de colesterol poate duce la alte probleme de sanatate, in special la afectiuni ale inimii, dar si la diabet. Colesterolul reprezinta unul dintre marile pericole pentru sanatatea noastra .

Stimuleaza imunitatea
Se spune ca turmericul este un condiment care ajuta la stimularea sistemului imunitar al organismului. Totodata si proprietatile s sale antibacteriene , antivirale si antifungice ajuta, de asemenea la intarirea sistemului imunitar . Un sistem imunitar puternic diminueaza sansa de a capata raceala , gripa si tuse . Daca te alegi cu una dintre aceste afectiuni, poti sa apelezi cu incredere la remediile pe baza de turmeric. Acesta este util si in cazul persoanelor care sufera de reumatism.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.