Info despre tastaturile de laptop

author
1 minute, 32 seconds Read

Laptopurile sunt cele mai utile device-uri pe care le poate fi folosi un om care doreste sa fie in contact permanent cu mediile de socializare, locul de munca sau diverse activitati relaxante, cum ar fi jocurile video. De-a lungul timpului, producatorii de laptopuri au incercat sa imbunatateasca aceste device-uri portabile pentru a avea aceeasi performanta ca cea a PC-urilor.

Unul dintre lucrurile cu care un utilizator de computer se obisnuieste cel mai greu dupa ce ani de-a randul a folosit PC-ul si care trece la laptop este tastatura de laptop. Din cauza faptului ca laptopul este dimensiuni considerabil mai mici decat un PC, tastatura acestuia este diferita. In primul rand, tastele sunt mai mici ca dimensiuni si sunt mult mai sensibile la atingere. In cazul in care esti obisnuit sa bati pe o tastatura de PC, vei sesiza imediat diferentele si iti va lua o perioada destul de lunga sa te obisnuiesti cu spatiul dintre taste la un laptop. Dupa ce mult timp le-a lipsit zona de „NUM”, majoritatea producatorilor au reusit sa gaseasca spatiu pentru acestea. Aceasta masura a venit mai ales dupa ce laptopurile au inceput sa fie folosit de oameni de afaceri, care au nevoie de acestea in programele de calcul, cum ar fi Microsoft Excel.

Daca la PC-uri tastaturile sunt obiecte separate, in cazul laptopurilor, acestea sunt integrate in device. Concret, tastatura de laptop este o plansa atasata placii inferioare a notebook-ului. Sunt foarte rare cazurile in care tastatura de laptop se strica, acestea fiind foarte rezistente. Pentru a fi inlocuite, este nevoie de putina dexteritate si cateva unelte ascutite. Tastatura de laptop este prinsa in placa inferioara prin niste cleme. Acestea trebuiesc apasate, iar in acest fel tastatura se detaseaza destul de usor. In cazul in care sistemul laptopului dumneavoastra este mai complicat, puteti merge cu acesta intr-un service autorizat pentru inlocuire.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.