Protejarea unui laptop in timpul unei calatorii

1
2 minutes, 51 seconds Read

Computerele portabile sau laptop-urile in denumirea universala, au devenit in ultimii ani, mai mult decat un instrument care sa ne faciliteze munca si pasiunile. Laptop-ul, de asemenea, este mai mult decat un mijlocitor al accesului nostru spre divertisment sau joaca, este partenerul nostru de incredere oriunde ne-am afla.

Computerele portabile sunt dispozitive inteligente care prin aparitia lor, au eliberat toti utilizatorii de la prizonieratul inevitabil intre cei patru pereti ai biroului sau camerei proprii. Avantajele oferite de portabilitatea laptop-urilor, sunt adeseori eclipsate de riscurile pe care posesorii acestora, le au de intampinat din momentul in care se decid sa-si planifice o excursie sau o calatorie mai indelungata.

Siguranta caminului ofera protectie suplimentara si obiectelor din interiorul acestuia, tehnologizate sau mai rudimentare. Pentru a beneficia pe deplin de portabilitatea laptop-urilor si pentru a le proteja integritatea, trebuie sa va organizati in asa fel incat sa preintampinati inconvenientele de genul: furtului sau disparitiei acestora, distrugerii sau deteriorarii lor, furtului parolei, pierderii datelor salvate, etc.

Ca urmare, tot ce aveti de facut inainte de a efectua o plimbare sau un voiaj mai indelungat in compania laptop-ului, partenerul de care sunteti inseparabili, este atat planificarea anticipata a calatoriei cat si actionarea responabila din timpul acesteia.

Asa cum adesea se intampla, obligatiile avute in cadrul companiei pentru care lucrati, va solicita la deplasari repetate impreuna cu unul dintre cele mai practice inventii din domeniul tehnologiei IT: laptop-ul. In memoria acestuia puteti gasi de toate, incepand de la fisierele private, pana la documentele si orice alte date secrete apartinatoare angajatorului vostru. Incepeti cu backup-ul tuturor fisierelor importante, inainte ca intamplarile fortuite sa duca la deterioarea iremediabila a laptop-ului vostru, ori sa aveti nesansa de a fi asaltati de praduitori.

Vezi si:  De ce este reumplerea cartuselor eficienta?!

O alta modalitate de a anticipa eventualele neajunsuri, este crearea de parole puternice, care sa contribuie la securitatea portabilului o data cu datele existente pe hardware-ul acestuia. Ca o recomandare, sunt de evitat parolele de genul numelor familiarilor, datelor de nastere, adreselor, etc., usor de descoperit de un infractor cu ”experienta” in domeniu.

Salvarea informatiilor referitoare la producatorul si marca laptop-ului, seria acestuia dar si pastrarea intr-un loc sigur, pe langa o copie pe care s-o aveti la voi, este o solutie in cazul in care ati fi nevoiti sa furnizati politiei sau organelor de paza, date de genul.

O data ce v-ati inceput calatoria, nu pierdeti din ochi pc-ul portabil, nici nu-l lasati la bagaje, in cazul in cara calatoriti cu avionul, trenul sau autocarul, ci pastrati-l alaturi de voi, ca bagaj de mana.

Daca va decideti sa va utilizati in public laptop-ul, gasiti un loc propice, ferit de ochii indiscreti ai curiosilor, ce ar putea surprinde voluntar sau involuntar, momentul in care introduceti parola sau derularea unor informatii importante sau/si private.

De asemenea, atentie la conexiunile la retelele wi-fi la care aveti accesul si care nu intotdeana au o provenienta sigura, cunoscuta. Prin intermediul acestora, pe langa conexiunea la internet, v-ati puteapricopsi si cu ceva virusi.

Privind dincolo de obligatii, veti fi tentati sa purtati oriunde dupa voi, laptop-ul. Comoditate sau nu? Exita tot felul de genti si huse personalizate pentru fiecare model de pc portabil, asa ca, pe langa comoditatea transportului, acestea vor fi in masura sa va protejeze laptop-ul de la zgarieturile sau miscarile prea bruste.

Vezi si:  Review Acer Aspire 7 de la ITGalaxy

Inca nu ai un laptop? Nici o problema, intra pe site-ul LaptopuriIeftineGen.com si afla toate detaliile despre o gama variata de modele de laptopuri ieftine si performante.

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    Maria says:

    Laptopul in timpul unei calatorii cred ca e bunul meu cel mai de pret, am cumparat o geanta antisoc si sincer nu il scap din vedere deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.