Sfaturi pentru cumpararea unei imprimante

author
2 minutes, 56 seconds Read

Imprimantele sunt niste periferice esentiale in ziua de astazi, deoarece acestea transpun informatia electronica in materiale tangibile. Imprimantele nu sunt esentiale doar n birouri, ci sunt destul de folosite si necesare si in propria locuinta. Imprimanta ne ajuta sa printam referate si rapoarte, sa scoatem imagini de pe internet si multe altele.

Un mare avantaj al acestor imprimante este dat de faptul ca nu sunt scumpe deloc, iar daca doresti sa iti cumperi una moderna care sa redea imaginea clar, o poti face cu o cheltuiala de pana in 400 RON. La acesti bani reusind chiar sa iti cumperi o multifunctionala.

Aspecte de care trebuie sa tii cont cand iti cumperi o imprimanta

Tehnologia folosita pentru imprimare

In momentul de fata sunt doua tipuri cunoscute de imprimante. Imprimanta pe baza de cerneala, numita Inkjet si imprimanta cu tiparire Laser.

Imprimantele cu cerneala ne ofera culori foarte clare si detaliate..sunt foarte bune pentu a imprima fotografii…mai ales daca alegem o imprimanta moderna. Desi acestea redau imagini clare, procesul pentru a reda o fotografie este destul de lung. Se consuma mult tus si dureaza mult timp pana este gata imaginea.

Imprimantele Laser sunt ideale daca dorim sa printam un numar mare de documente. Acestea printeaza mult mai repede decat imprimantele pe cerneala si au un cost de intretinere mai mic.

Costul de intretinere al unei imprimante

Daca imprimanta in sine nu costa foarte mult, ei bine, cumparare aunor noi cartuse de imprimanta poate costa exact cat v-a costat si imprimanta. Trebuie sa aveti grija ce fel de imprimanta alegeti si sa va asigurati ca un cartus pentru respectiva imprimanta se gaseste la un pret acceptabil, fiindca sunt imprimante al caror cartuse depasesc pretul de 150 Ron bucata.

Daca preturile cartuselor vi se par mari, atunci puteti apela la servicii de reumplere cartuse. Insa inainte de a cumpara imprimanta, asigurati-va ca aceasta poate folosi cartuse reincarcabile, fiindca nu toate imprimantele accepta astfel de cartuse. Cartusele pot fi reincarcate de obicei la aproape orice centru de copiere, o astfel de firma este Euro-Tel, firma ce ofera servicii de reumplere cartuse in Brasov, dar si tot felul de servicii conexe.

Ganditi-va dinainte la ce o folositi

Daca veti folosi imprimanta mai mult pentru a reda fotografii, pentru a printa fotografii din computer sau pentru lucruri asemanatoare, atunci aveti grija sa alegeti o imprimanta axata pe redarea fotografiilor si ideal ar fi ca aceasta sa fie pe baza de cerneala.

Trebuie sa stiti ca imprimantele comerciale destinate folosirii de acasa sunt de obicei imprimante destul de slabute. Adica sa nu va asteptati sa redea imagini asa de clare precum cele scoase intr-un centru de copiere sau intr-un laborator de fotografie. Imaginile vor avea coloristica necesara, dar nu vor fi nicidecum clare precum fotografiile cu care suntem noi obisnuiti inca din copilarie. Cu toate acestea, majoritatea imprimantelor redau imagini multumitor de clare scopului pentru care au fost facute.

Daca o vei folosi mai mult pentru a reda si imprima documente, atunci ideal ar fi sa cumperi o imprimanta Laser. Nu numai ca isi va face treaba mai repede, dar o va face si mult mai bine. Chiar daca reumplerea unui cartus laser este putin mai scumpa, acesta imprima un numar dublu de documente fata de un cartus cu cerneala.

Daca vrei sa o folosesti la birou, atunci opteaza pentru o multifunctionala, fiindca va fi nevoie sa faci si copii, sa scanezi acte etc.

Acestea fiind spuse, sper ca sugestiile listate aici sa te ajute sa iei decizia potrivita atunci cand urmeaza sa achizitionezi o imprimanta.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.