Atac la Bitcoins: moneda virtuala, care este un aur pentru hackeri

2 minutes, 36 seconds Read

Ați auzit vreodată de Bitcoins? Sunt monede virtuale, care sunt în uz de la începutul anului 2009 prin intermediul software-ului open-source. Bitcoins sunt calculate ca chei criptografice în rețele peer-to-peer. Acesta este unul dintre avantajele lor majore, astfel aceste chei nu pot fi falsificate, datorită caracteristicilor lor unice.

Bitcoins sunt, cu toate acestea, asemanatoare cu o moneda normală. Monedele virtuale sunt pur și simplu stocate pe un mediu de stocare (cum ar fi o unitate, spațiu pe hard de stocare on-line sau un stick USB), asemanator unui portofel. La fel ca orice fișier de pe hard disk, oricine are acces la mediul de stocare, de asemenea, are acces la Bitcoins dvs. – practic ca un portofel deschis lăsat undeva.

Întregul sistem este liber și fara nici un control din partea oricărei instituții. În vremuri de criza de stat și de teama de inflație, nu este de mirare că Bitcoins sunt în plină expansiune și sunt un subiect major în mass-media. Valoarea lor crește vertiginos în ultimele luni. Pe de o parte, aceasta se datorează crizei economice mondiale; pe de altă parte, este datorită faptului că numărul de Bitcoins este limitat la fel cum sunt si metalele prețioase .

Practic orice calculator poate fi folosit pentru a genera Bitcoins. Software-ul necesar este gratuit, astfel încât singurul cost implicat este energia electrica necesara din partea CPU și placă grafică. Dacă generarea de Bitcoins nu este punctul tau forte, poți schimba euro sau dolari pentru moneda virtuală de pe nenumarate site-uri. Chiar și unii comercianți cu amănuntul on-line accepta noua monedă. Acesta este motivul pentru Bitcoins trebuie să fie luate în serios și nu sunt doar o fantezie pură visata de indivizi idealiști. Ar trebui, totuși, să fiti atenti și nu o considerati o moneda reala, așa cum este în principal un colector electronic.

Vezi si:  5 mituri despre desing-ul de logo-uri

Cum sa te protejezi impotriva malware-ului Bitcoin

 

Practic, aceleași reguli de bază se aplică și aici se fac pentru protecție împotriva troienilor clasici și furtul de identitate comună. Ar trebui să se asigure ca software-ul este întotdeauna actualizat, si utilizați parole sigure. O parolă sigură este format cel puțin opt caractere si conține un număr, o literă mare si un caracter special, cum ar fi „ApL47bAk!”. Indicii mai importante pot fi găsite acest articol.

Important: Navigarea atentă prin evitarea site-urilor dubioase, este pur și simplu o protecție adecvată. Noi vulnerabilitati sunt descoperite in mod constant, asigurându-se că malware-ul poate infecta calculatoarele neprotejate fără ca utilizatorul să observe. Utilizarea software-ului de protecție eficient in timp real este cheia.

Emsisoft AntiMalware, de exemplu, foloseste trei mecanisme de protecție eficiente : Protecie la navigare care blocheaza site-urile periculoase, un dual scaner , cu o rata de detectie peste 99% și un comportament blocant de ultimă oră care detectează chiar și programele malware necunoscute in mod fiabil. Mai multe informații despre modul în care funcționează software-ul nostru premiat, pot fi găsite aici: Cele trei straturi ale Emsisoft AntiMalware si modul în care acestea funcționează.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.