Ce trebuie sa stim despre mierea de Manuka

author
1 minute, 40 seconds Read

Despre mierea de Manuka

Mierea de Manuka este produsa de albine din florile arborelui de Manuka, care creste in tinuturile nepoluate ale Noii Zeelande. Are beneficii uimitoare asupra sanatatii, ceea ce o face extrem de utila.

Este esentiala pentru protejarea imunitatii

Unele sortimente de Manuka contin o enzima, MGO ( metilglioxal), caruia i se datoreaza propietatile de antibiotic. Asta inseamna ca ajuta la indecarea fectiunilor determinate de virusuri si streptococi, precum E. coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Helicobacter Pylori, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA).
Mierea de Manuka a avut rezultate bune la pacientii care sufereau de ulcer cauzat de infectia cu bacteria Helicobacter Pylori.
Este eficienta in tratarea gastritei si a indigestiei.
Este utila pentru tratarea tusei, datorita proprietatilor sale curative.

Producatorii de miere au creat o scala de rating potential, numit UMF, care vine de la Unic Manuka Factor. Evaluarea UMF corespunde cu concentratia de metilglioxal din miere. Pentru a fi considerate foarte buna, are nevoie de un rating de minimum 10 UMF.

Mierea de Manuka previne tumorile
De asemenea, este utila si pentru a impiedica raspandirea ceulelor canceroase, potrivit unui studiu efectuat in Marea Britanie, la Spitalul Manchester Christie.

Sortimentele de miere super Manuka 120, 220, 400 sunt ideale pentru a fi folosite pentru prevenirea, cat si pentru vindecarea multor boli, precum alergiile, afectiuni ale aparatului urinar, arsurile, cancerul, inflamatia sistemica, diabetul, infectii ORL, afectiuni gastrice.

Este o miere (cea din copacul de Manuka) extrem de gustoasa si foarte usor de administrat. Este sigura si pentru copiii, cat si persoanelor varstnice, pentru ca si-a dovedit efcienta de–a lungul anilor. Trebuie insa acordata o atentie speciala la persoanele care sufera de alergii la produsele apicole. De asemenea, poate sa duca la o crestere a nivelului de zahar din sange.

Mic istoric al mierii de Manuka

In anul 1981, Dr Peter Molan, a fondat departamentul de Cercetare al Mierii in cadrul Universitatii Waikato, Noua Zeelanda, unde a facut cercetari pe aceasta miere. A descoperit,alaturi de un alt cercetator, Kerry Simpson, ca are proprietati antibacteriene, antifungice, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatoare .

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.