De ce sa faci sport in aer liber

author
2 minutes, 11 seconds Read

Viata agitata si planificata din ziua de azi nu ne lasa prea mult timp liber: avem minutele numarate in fiecare zi pentru a avea grija de noi insine, iesim adesea dintr-un loc precum biroul de lucru si, cand avem ocazia, ne inchidem din nou intr-o sala de sport pentru a face sport. Exista un citat al unui inginer american care rezuma foarte bine situatia, care suna cam asa: „Intr-o societate in care te urci in masina pentru a face o plimbare statica cu bicicleta, ceva nu este in regula.”

Ar trebui sa petrecem mai mult timp in aer liber, mai ales cu ocazii precum sportul, care ne ofera acest privilegiu. Nu ar trebui sa uitam ca sportul are multe beneficii pentru sanatate. Atunci cand facem sport, corpul nostru elimina grasimile nesanatoase, sportul ne protejeaza de diabet si asa mai departe. In acest articol, vei afla de ce este atat de important sa faci sport in aer liber.

Ce beneficii are sportul in aer liber asupra mintii si corpului nostru?

– Activitatea in aer liber si expunerea la soare ne furnizeaza vitamina D, care este esentiala pentru metabolismul si sistemul nostru imunitar: pe langa faptul ca ne ajuta sa ardem grasimile si sa slabim, reduce considerabil riscul de boli precum cancerul de colon si de prostata.

– In aer liber, este mai greu sa te plictisesti, pentru ca peisajul se schimba in mod constant: locuri diferite, trasee de diferite lungimi si dificultati, peisaje de explorat. In plus, cunoastem oameni noi. Exercitiile fizice in aer liber sunt bune si pentru minte.

Vezi si:  Sa achizitionezi sau sa nu achizitionezi un sistem de supraveghere video?

– Se stie ca activitatea fizica stimuleaza productia de endorfine, crescand starea de bine si reducand stresul, dar aceeasi actiune este stimulata si de lumina soarelui.

– Aerul proaspat imbunatateste circulatia oxigenului in sange si, astfel, stimuleaza eliberarea de serotonina, cunoscuta, in mod nesurprinzator, ca „hormonul fericirii”. Vom fi mai fericiti si calitatea somnului nostru va fi mult imbunatatita.

– Activitatea in aer liber nu are un orar, asa ca vom avea controlul asupra timpului liber si ne vom simti mai liberi. Putem face sport foarte devreme dimineata, poate inainte de a merge la serviciu, sau seara.

Practicarea sportului in aer liber ne ajuta sa ne concentram. Dupa o alergare in parc, sau chiar si doar dupa ce ne intoarcem de la exercitiile de gimnastica in aer liber, vom fi pregatiti sa ne intoarcem la munca sau la studiu si sa ne imbunatatim rezultatele. Cu toate acestea, o alternativa cu o banda de alergare instalata acasa, in gradina, ofera multe avantaje, printre care si posibilitatea de a alerga oricand doresti si in deplina siguranta.

Sursa: https://www.olympiccafe.fr/pourquoi-faire-du-sport-en-plein-air/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.