montare spoturi led

Poti monta singur spoturi LED

2 minutes, 3 seconds Read

montare spoturi ledOperatiunea de montaj pentru spoturi LED nu este intr-atat de dificila incat sa nu o poti realiza singur. In orice caz prima masura de siguranta pe care trebuie sa o iei este sa nu incepi o astfel de lucrare inainte de a intrerupe complet alimentarea cu energie electrica a circuitului pe care vrei sa instalezi, sau doar sa inlocuiesti, astfel de surse de iluminat.

Panoul electric cu sigurante este primul avut in vedere, insa in prealabil este util sa te asiguri ca ai la indemana sculele necesare. O surubelnita, un cutter si banda izolatoare reprezinta minumul de scule si consumabile de care ai nevoie. Pentru ca aceste surse de iluminat le poti gasi in doua variante constructive si anume, incastrabile si aplicabile, pentru cea de-a doua varianta ar putea fi necesara si o bormasina electrica in functie de suportul pe care vrei sa le montezi (lemn, beton, caramida, BCA), la care se adauga elementele de fixare de tipul suruburilor si/sau diblurilor din plastic.

Daca toate acestea sunt puse la punct poti sa incepi lucrul insa nu inainte de a verifica atent documentatia de montaj pe care in mod obisnuit o gasesti in fiecare pachet cu spoturi LED. Aceasta documentatie iti va furniza un minim de informatie care este foarte importanta in special atunci cand lucrezi la montajul de spoturi cu LED incastrate si nu exista practicate gaurile necesare in plafonul fals. Diametrul sau perimetrul acestor gauri trebuie sa fie foarte apropiat (evident mai mic) ca marime de diametrul sau perimetrul minim al fiecarei surse de iluminat, altfel vor aparea probleme la montaj in sensul ca fixarea corecta si estetica nu se va putea realiza din pricina unei deschideri prea mari. La spoturile cu LED din gama aplicate este suficienta marcarea locului gaurii de prindere si perforarea acesteia daca suportul este din caramida, beton ori BCA. De cele mai multe ori pe un suport din lemn sau PAL nu este necesara o gaura facuta inainte cu bormasina, ci este suficienta insurubarea din aproape in aproape a unui holdsurub nou cu varf ascutit.

Vezi si:  Mobilier la comanda pentru baile mici

Legarea la sursa de tensiune pentru spoturi LED este simpla si explicata clar in fisa tehnica a produsului. Nu incerca sa folosesti alta varianta de conectare sau alta sursa de alimentare decat cea pe care o vei gasi alaturi de produs. La fel, pentru spoturile cu LED incastrabile folositi doar sistemul de prindere cu care este prevazut produsul, in alte conditii orice improvizatie ar putea conduce la desprinderea de pe suport.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.