baterii-baie

Cele mai comune tipuri de baterii pentru baie

2 minutes, 33 seconds Read

baterii-baieExista mai multe tipuri de baterii de baie din care sa le alegi pe cele mai potrivite, iar decizia de cumparare ar trebui sa fie una cat mai bine documentata. De aceea, iti oferim mai multe sugestii si iti explicam principalele tipuri de baterii din care le poti alege pe cele potrivite pentru tine.

Baterii de baie cu pozitionare centrala

O baterie centrala este unul dintre cele mai comune tipuri de baterii de baie disponibile in magazinele de specialitate. Aceste baterii au un robinet, care poate fi insotit de unul sau de doi robineti pentru a controla presiunea si temperatura apei. De obicei, aceasta este o optiune buna pentru orice tip de chiuveta.

Baterii de baie cu robinet unic

O baterie cu un singur robinet este perfecta pentru chiuvetele mici. Cu ajutorul aceluiasi robinet vor fi controlate simultan temperatura si presiunea apei. Manerul se va pozitiona la dreapta, la stanga sau deasupra canalului de scurgere in functie de modul in care vrei sa fie apa. Acest tip de baterie necesita mai putin spatiu de montare si este util in baile mici sau pentru chiuvetele de mici dimensiuni. Totodata aceasta baterie este cea mai usor de instalat.

Baterie Spread Fit

Bateria Spread fit este cea in care robinetii care regleaza apa nu sunt conectati la teava de scurgere in mod vizibil. In realitate, exista o conexiune intre acesti robineti si teava insa aceasta nu este vizibila la suprafata chiuvetei. Distanta dintre teava si robineti si modul elegant de prindere pe chiuveta au facut ca aceste baterii de baie sa fie foarte des cautate de persoanele care isi doresc o baie cu stil.

Vezi si:  Care sunt componentele unor panouri solare?

Baterii pentru baie de tip punte

Bateriile de baie de tip punte sunt clasice. Teava iese din baterie, se ridica la o inaltime variata, si porneste in unghi de 90 de grade spre zona din centrul chiuvetei. Aceste baterii se gasesc in general montate pe chiuvetele profesionale si au fost astfel create pentru a facilita utilizarea chiuvetei. Pentru ca robinetul se afla la inaltime, este mult mai usor sa introduci sub jetul de apa obiecte mai inalte.

Bateria montata in perete

Proiectate pentru chiuvetele suspendate, bateriile montate pe perete sunt potrivite unui stil modern. Este important sa faci corect masuratorile deoarece exista riscul ca apa sa curga pe marginea chiuvetei sau a cazii si nu in interior, ceea ce cu siguranta nu iti doresti. Avand robinetul pe perete este mult mai usor sa schimbi chiuveta fara sa iti faci griji cu privire la baterie.

Baterii care functioneaza prin stropire

Cele mai multe baterii de baie permit curgerea normala a apei, insa exista si baterii care ofera apa prin stropire cu ajutorul unui tip special de gura de scurgere. In loc de traditionala gura cilindrica, aceste baterii folosesc configuratii dreptunghiulare sau chiar zimtate. Canalul de scurgere in sine va avea forma dreptunghiulara iar la gura canalului se afla de obicei un gratar care face apa sa se scurga prin stropire.

Acestea sunt cele mai importante tipuri de baterii existente pe piata si din care o poti alege pe cea potrivita baii tale.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.