Avantajele lavetelor de bumbac

1 minute, 29 seconds Read

Bumbacul este unul dintre acele materiale naturale folosite de mii de ani si care va fi folosit probabil inca pe atat. Se foloseste in industria medicala si farmaceutica, in fabricarea de imbracaminte, dar si sub forma de prosoape ideale pentru protejarea pielii sensibile sau lavete de bumbac ultra absorbante in diverse domenii.

Pentru ca bumbacul are atat de multe utilitati, cele mai multe persoane folosesc bumbac zi de zi fara a fi macar constiente de lucrul acesta. Bumbacul este in mod special ideal pentru lavete datorita capacitatii sale de absorbtie de peste 200%. Asta inseamna ca o laveta de bumbac poate absorbi un volum de apa dublu fata de volumul acesteia sau fata de alte produse de acest gen.

Acesta are trasatura distincta de a deveni mai rezistent atunci cand este ud. Alaturi de abilitatea sa de a absorbi si a retine lichidul, aceste calitati fac din bumbac materialul perfect pentru lavete sau prosoape, devenind solutia ideala atat pentru produsele de igiena pentru pielea extrem de sensibila a bebelusilor, dar si pentru curatenia din casa.

O ultima calitate ce trebuie adusa in atentia utilizatorilor care se preocupa de mediul inconjurator este faptul ca bumbacul este unul dintre cele mai ecologice materiale ce pot fi folosite pentru curatenie. Prin comparatie cu alternativa servetelelor de hartie sau din alte fibre, bumbacul necesita mai putina energie, procesul de prelucrare al acestuia fiind mult mai scurt si mai simplu.

Bumbacul este biodegradabil si hipoalergenic, are o capacitate mult mai mare de absorbtie decat a altor fibre sintetice, iar procesul de fabricare al acestuia nu dauneaza mediului inconjurator. Iar daca aceste avantaje nu sunt indeajuns pentru a convinge ca aceste lavete bumbac sunt perfecte pentru uzul acestora in buzatarie, atunci pretul convinge cu siguranta, acestea fiind mult mai ieftine decat multe alte materiale.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.