Scaunul de bar, eleganta in bucatarie

3 minutes, 47 seconds Read

Ideea de scaun de bar nu mai este de mult atribuita exclusiv barurilor, cafenelelor si cluburilor. In ciuda denumirii, scaunele de bar se intalnesc in bucatarii si living-uri la fel de des ca in baruri si pub-uri. Motivele pentru care scaunele de bar se bucura de o asemenea popularitate este functionalitatea si designul, acestea aducand un plus de eleganta si rafinament oricarei camere.

Scaunele de bar, simbolul bucatariei moderne

Bucataria este adesea numita inima casei. Aceasta este camera in care intreaga familie se strange dimineata, inainte de inceperea oricarei activitati si seara, dupa o zi lunga petrecuta separat. Mai mult decat spatiul functional, de gatit, cum era perceputa aceasta camera pana in urma cu cateva decade, astazi bucataria este un spatiu ideal de relaxare, socializare si petrecere a timpului in familie.

Pentru a tine pasul cu aceste schimbari radicale in simbolistica bucatariei ca parte a casei, designul acesteia a trecut si el prin cateva schimbari radicale. Daca in trecut accentul se punea strict pe functionalitate, in prezent bucatariile sunt piesele centrale in designul apartamentului si zonele carora li se da cea mai multa atentie in momentul in care se lucreaza la designul interior. Una dintre tendintele cele mai moderne este adaugarea unei zone de bar in bucatariile deschise, care dau direct catre living.

Zona de bar poate servi in bucatariile moderne drept masa pentru mic dejunurile grabite sau cinele relaxante cu televizorul deschis ori in timp ce restul familiei se relaxeaza in living. Acesta este farmecul spatiului deschis, iar simbolul unei bucatarii moderne nu este barul in sine, ci elegantul scaun de bar.

Vezi si:  PARCHET STRATIFICAT - Alegerea ideala pentru incalzirea prin pardoseala

Scaunele de bar sunt o piesa de mobila populara intocmai pentru ca reusesc sa combine toate trasaturile specifice unor scaune ideale pentru apartamentul modern, in care locatarii sunt mereu grabiti, iar lipsa de spatiu este adesea o problema. Scaunele de bar utilizeaza spatiul in mod economic, sunt ideale atat pentru stat jos, cat si pentru sprijinit si atunci cand sunt achizitionate din surse ce comercializeaza produse de calitate precum www.expert-scaune.ro, pot fi si extrem de confortabile.

Scaunul de bar, din pub-uri in apartamente.

Scaunul de bar a aparut initial ca o solutie la problema spatiului din barurile inghesuite. Datorita design-ului simplu al scaunului de bar traditional, acestea permiteau acomodarea unui numar mare de clienti in zona barului chiar si atunci cand restul meselor erau pline. Datorita faptului ca, la origine, un scaun de bar era fabricat din lemn, fara spatar, manere sau alte detalii, acestea erau ieftine, dar si relativ incomode, incurajand clientii care alegeau sa bea la bar sa isi consume bautura rapid si sa elibereze spatiul pentru urmatorul client.
De la imaginea pub-urilor inghesuite de demult, pline de clienti grabiti, pana la imaginea cafenelelor si cluburilor de azi, unde scaunul de bar este chiar mai comod decat scaunele asezate in jurul meselor, drumul a fost lung si influentat in mod special de tranzitia acestui tip de scaune de la mobilier specific localurilor, la mobilier de apartament.

Odata cu introducerea scaunului de bar in mobila de bucatarie ca element functional, dar si de design, modul in care acestea sunt fabricate s-a schimbat radical. A inceput sa fie data mai multa atentie ideii de confort, s-au diversificat materialele, formele, iar intreaga idee a scaunului de bar a fost revolutionata pentru a se ajunge la design-urile elegante si ergonomice din momentul actual. Indiferent de tipul de apartament, de tema aleasa sau de preferintele in materie de estetica, in prezent exista un scaun de bar ideal pentru oricine.

Vezi si:  Amenajare de primăvară - cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta

Tipuri de scaune de bar disponibile pe piata

Cele mai populare modele de scaune de bar sunt acelea inalte de peste 70 de centimetri, cu suport pentru picioare aflat undeva aproape de jumatatea cadrului, dar alegerea scaunelor pentru bar trebuie facuta in primul rand in functie de inaltimea tavanului.

Desi cel mai elegant model de scaun de bar este cel inalt, camerele cu tavan jos pot parea sufocate de un bar si scaune prea inalte. Din fericire, pe piata, scaunele sunt disponibile nu doar in diverse forme si materiale, ci si pe diverse inaltimi sau chiar cu inaltime ajustabila.

Cand se alege scaunul de bar pentru o bucatarie moderna, optiunile par aproape coplesitoare, deoarece exista:

  • scaune de bar cu brate sau fara
  • scaune de bar statice sau ajustabile
  • scaune de bar din lemn sau aluminiu
  • scaune de bar cu sau fara suport de picioare

Lista poate continua aproape la infinit, cel mai important este ca orice model de scaun de bar ales trebuie sa fie comod si sa completeze armonios restul camerei, dandu-i un plus de rafinament.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.